Rubriky
Turnaje

Lipovecký čtyřboj

Tradičního „kulturně-sportovního“ soustředění lipoveckých šachistů se zúčastnil i Pavel Hubený. Kromě tenisu, fotbalu a nohejbalu změřil své síly také v bleskových partiích, kde v těžké konkurenci vybojoval dělené třetí místo!

Kulturně sportovní soustředění Krasová
Opět po roce proběhlo v Krasové soustředění – posezónní sportovní sešlost hráčů Garde Lipovec a pozvaných. Mám tu čest zúčastňovat se této akce a vidět se s kamarády z Lipovce, tentokrát ne jako se soupeři, i když.

Nohejbal zvaný Nohec
Sestavy mančaftů se losovaly a tak se mi splnil sen – hrát s nejlepším kopálistou akce Milanem Ševčíkem (konečně jsem nechtěl být poslední v turnaji). Hrála čtyři družstva a po dvou výhrách a jedné remíze?! se nám (spíše Milanovi a Josefovi) podařilo turnaj vyhrát.

Fotbal zvaný Fočus (v podání některých z nás šprtec)
„Losování“ sestav mančaftů proběhlo velmi originálně – kdo měl bílé tričko hrál v jednom mančaftu, kdo jiné barvy, byl soupeřem… Originální byl i průběh prvního poločasu, když soupeř skóroval z mnoha protiútoků a vedl 4:1. Do druhé půle jsme šli posíleni pivem ze soudku věnovaného Milošem Ševčíkem a s vírou ve zvrat. Výsledek jsme málem opravdu otočili a prohráli 5:4, čestně, za výborného výkonu Josefa Ševčíka se synem, u soupeřů vyzvedávám výkon Zdenka Hlouška, který Josefovi vychytal alespoň 3 vyložené gólové šance. Malé plus se mi povedlo, když jsem prokličkoval půl hřiště, obešel i brankáře a zavěsil, ale remíza v zápase by mne těšila samozřejmě více.

Tenis v našem podání pinkaná
Do tenisového klání ve čtyřhře se vložilo osm hráčů, dvojice se losovaly a já jsem opět jako předloni hrál s „Mistrem“ – Zdenkem Zouharem, výborným tenisovým playerem. Porazili jsem sice vítěze – Milany Ševčíka a Drahovzala, ale prohráli s výborným párem Luboš Ševčík, Martin Handl. Druhé místo bylo zároveň zklamáním i úspěchem – turnaj byl velmi vyrovnaný a od 3. místa nás „dělil“ jeden vyhraný bod (hrálo se na TB do 10). Za zmínku stojí geniální úder Martina Handla – nešlo mi 1. podání a tak jsem podal silně rotovaně – nechytatelný ritern Martina šel 20 cm za síť a 20 cm od podélné čáry, zkrátka, Federer hadr.

Guláš z Dinosaura
Nechci být hnidopichem, ale opět jako vloni byl jedinou závadou akce rádoby guláš. Vloni Libor Chloupek vrátil celou porci, letos opět maso nešlo nejen rozklofnout lžicí, ale ani zuby si nemohly s tuhou potravou poradit, ale je třeba brát to z té lepší stránky, omáčka byla dobrá a cibule dost – a navíc, vloni to bylo ještě horší, takže je náznak zlepšení a vize dobroty v roce 2030.

Bleskové šachy
Turnajové klání, tentokrát v blickách doplnili bratři Kratochvílové a Chládkové. Hrálo nás 16 ve dvou skupinách po 8. Postupovalo se do finálových skupin po 2. Dařilo se mi, v horší pozici jsem remizoval s Vlastíkem Chládkem, v lepší s Laco Palůchem a ostatní partie vyhrál. Druhá skupina byla těžší, do finále se probojovali Vašek Chládek a Martin Handl (a neprobojovali Jirka Sekanina a Zdeněk Hloušek!).

V 1.kole se mi podařilo po hodně dlouhé době porazit Vlastíka, s Vaškem jsme sehráli partii plnou kombinačních obratů a hrozeb, při mém opakování tahů jsem však spadl. S Martinem Handlem jsme se dostali do koncovky po jedné věži a po 7 pěšcích, ale jednoduše prohrané, takže když Martin přehlédl šach věží, netrval jsem na bodu a radši vzdal. Martin vyhrál (a převzal dort věnovaný Vlastíkem), Vašek skončil 2. a Vlastík se mnou dělil 3. a 4. místo. Všichni jsme převzali věcné ceny (což bylo ostatně ve všech disciplínách), za což já osobně upřímně děkuji. Omlouvám se, další pořadí si nepamatuji, fotil jsem a nesoustředil se. Souběžně hraný superturnaj turnaj v Hustopeči je lákavý, ale Krasová je Krasová…

Proto díky kamarádi z Lipovce, že k Vám mohu jezdit!

fotogalerie