Rubriky
Ligy/přebory

Body opět nevezeme

Závěrem letošní sezóny nás čekají dva těžké souboje s týmy Vyškova. V desátém kole nás hostilo vyškovské „áčko“ a přestože na body se vzhledem k naší žalostné formě příliš pomýšlet nedalo, chtěli jsme favorita aspoň řádně potrápit!

Utkání začalo velice zvolna – většina partií se začala lámat až v časových tísních kolem 40. tahu. Výjimkou se stala poslední šachovnice. Jiří Dvořáček sehrál svoji oblíbenou sicilskou poněkud lehkovážně a tento „profesorský“ přístup se mu šeredně vymstil. Než se vzdal, protrpěl partii někam k 20. tahu, ale prohraný byl dlouho předtím. Poměrně brzy skončil i Radek Walletzký. Počínal si výborně – získal celý bod a srovnal průběžné skóre na 1:1.

Vyrovnaný stav se dlouho udržet nepodařilo. Přestože se naši hráči opravdu snažili a rozvážnou hrou soupeře značně trápili, kvalita se nakonec projevila. Po skončení „časovek“ uznala marnost dalšího odporu celá skupinka boskovických. Pavel Hubený, Milan Boháček, i Dušan Dobeš. Jedinému Miroslavu Veselému se povedlo partii zremizovat. Vzhledem k nepřetržitému a silnému tlaku jeho soupeře, Jaroslava Hejného, to byl vynikající výkon!

Průběžný stav 4,5:1,5 jasně naznačil, kdo v tomto zápase získal všechny body. Pěkná výhra Ladislava Petra již znamenala jen kosmetickou úpravu výsledku, stejně jako závěrečná prohra Leoše Ševčíka.

Celkově jsme v zápase podlehli Vyškovu „A“ 2,5:5,5. Vzhledem k letošním výkonům i dlouhodobě záporné zápasové bilanci, nešlo lepší výsledek očekávat. Snad se nám v posledním zápase sezóny povede lépe!