Rubriky
Domácí Mládež Turnaje

O putovní pohár DDM (6)

Seriál turnajů inspirovaný brněnskou sérií  „Druhé úterý“ pokračoval v březnu šestým turnajem. Turnaj je otevřen všem zájemcům školního a předškolního věku. Hraje se vždy třetí čtvrtek v měsíci od 15:30 v DDM Boskovice.

Šestý turnaj…
Na startu šestého turnaje seriálu „O putovní pohár DDM“ se sešlo pouhých 10 účastníků. Mezi nimi byl jasným favoritem Lukáš Osouch. Svoji cestu za vítězstvím si však překvapivě zkomplikoval hned v prvním kole, kde senzačně podlehl Martinu Královi z Jevíčka. Vedoucí pozici do posledního kola držel Vojtěch Pavlů (ŠK Kunštát). Sérii výher mu v poslední partii přerušil až Lukáš, kterého nepodařený úvod motivoval k drtivému závěrečnému náporu. Lukáš i Vojtěch zakončili turnaj se čtyřmi body a rozhodnout muselo až pomocné hodnocení. Pomocné body vyzněly lépe pro Lukáše a ten se proto mohl začít radovat nejen z prvního místa, ale také ze zisku 50ti bodů do celkového hodnocení seriálu. Díky těmto bodům má stále šanci na celkové vítězství.

výsledky (Chess-Results)

Hodnocení seriálu
Po zohlednění nejlepších 4 výsledků se na prvním místě drží Filip Dvořáček (Makkabi Boskovice) s pětibodovým náskokem na Lukáše Osoucha (Makkabi Boskovice). Pokud chce Lukáš bojovat o celkové prvenství, musí bezpodmíněčně zvítězit v posledním turnaji a doufat, že Filip získá méně bodů než on.

Průběžné třetí místo drží Václav Nevyhoštěný (Makkabi Boskovice) o svoji pozici však bude muset tvrdě bojovat. Teoretickou šanci na bronzový stupínek má ještě dalších pět hráčů! Pravděpodobně se však rozhodně mezi Václavem a průběžně čtvrtým Alešem Kraváčkem (ŠK Jevíčko).

Poř. Jméno Oddíl Body
1. Dvořáček Filip Makkabi Boskovice 195
2. Osouch Lukáš Makkabi Boskovice 190
3. Nevyhoštěný Václav Makkabi Boskovice 158
4. Kraváček Aleš ŠK Jevíčko 153
5. Hanuška Richard 149