Rubriky
Domácí Mládež Turnaje

Oddílový přebor míří do finále!

Do oddílového přeboru ve vážných partiích se zapojilo celkem 14 hráčů, což je zhruba polovina všech registrovaných členů klubu!  Ve vyrovnaném startovním poli s průměrným ratingem „elistů“ 1582 je nejsilnějším hráčem Pavel Hubený (1825).

Aktuality (24.3.2011)

Dnešním dnem bylo zakončeno 60 partií (celkem 91). Máme prvního „závodníka v cíli“, Vlastimil Brda odehrál všech 13. kol a již může jen čekat na výsledky svých spoluhráčů, které ovlivní jeho konečné umístění. Celkem získal 2 body a prozatím mu patří průběžná 12. příčka. Co se týče opačného konce tabulky, tam se pomalu schyluje k boji o první místo mezi Ladislavem Petrem a Milanem Boháčkem. Lepší výchozí pozici má určitě Ladislav (8 z 8), ale zbývá mu ještě 5 partií. Milan má sice bodovou ztrátu za dvě remízy (10 z 11), ale čekají ho pouhé dvě partie.

Do boje o čelní příčky může zasáhnout ještě Pavel Hubený (6 z 8), ale nesmí si dovolit další zaváhání. Ostatní hráči mají na svých kontech nejméně 3 prohry a jejich šance na vítězství je prakticky nulová. Boj o „první polovinu tabulky“ je však stále otevřený. Zde mají nejlepší pozice průběžně třetí Ladislav Konečný (7 z 11) a pátý Jiří Dvořáček (5,5 z 9).

Informace k turnaji

Hraje se tempem 2×60 minut bez přídavku (nejkratší vážné tempo), systémem „každý s každým“. Výsledky budou započteny na LOK ČR k 5.5.2011. Oficiálním hracím dnem je čtvrtek od 19:00. Po individuální domluvě je možné partii odehrát i mimo stanovený termín. Hlavním rozhodčím je Milan Boháček.

Celkem se do přeboru zapojilo 14 hráčů z nichž 11 má platný národní rating. Jedná se tedy o uzavřený turnaj, kde více než polovina účastníků má platný rating a do výpočtu změn v ratingu tak budou započteny i výsledky proti hráčům bez platného ratingu!

Aktualizované výsledky naleznete na stránkách Chess-Results.com.

2 reakce na „Oddílový přebor míří do finále!“

Tak podle mého propočtu do boje o celkové vítězství mohou teoreticky zasáhnout už jen 3 hráči, Milan Boháček, Laďa Petr a Pavel Hubený, pravděpodobně se však rozhodne jen mezi Milanem a Laďou. To boj o stupně vítězů je daleko otevřenější, tam mohou teoreticky zasáhnout snad všichni s výjimkou Vlastimila Brdy, Filipa Dvořáčka a Mikuláše Derňára.

Vypadá to tak. Můj souboj s Ladislavem by mohl být takovým malým „zlatým hřebem“ celého přeboru :-D. Nicméně, víc mě teď trápí, zda ho vůbec stihneme včas dohrát…

Komentáře nejsou povoleny.