Rubriky
Domácí Ligy/přebory

Hodnocení sezony „B“ týmu

Když jsem před začátkem sezony říkal, že při troše štěstí může naše „béčko“ bojovat o celkové vítězství v soutěži, tak jsem sklidil od spoluhráčů posměch s tím, že v minulosti jsme se sotva dokázali sejít k zápasu. A vida! Po skončení sezony můžeme říci, že zase tak moc k celkovému prvenství nechybělo. Ale popořádku.

Sezona začala v prvním kole bez nás, to skončilo výraznými výhrami favoritů. V kole druhém už jsme se zapojili do hry i my a to proti papírově nejslabšímu soupeři z Adamova, takže povinnost vysoké výhry i trochu svazovala, nicméně se podařilo a zrodil se výsledek 7,5:0,5.

V dalším kole naše kroky vedly do Lipovce k souboji se slabším z dvojice týmů Lipoveckých v okrese. Díky stoprocentnímu výkonu na našich prvních 4 šachovnicích mohl Lipovec vzadu jen korigovat na skóre 5,5:2,5. V dalším již 4. kole k nám zavítalo družstvo ze Sloupu. Sice nedorazilo v plné síle, ale i přesto bylo velice nebezpečné, naštěstí tentokrát podržel zadek ziskem 3,5 ze 4, takže dvě pozdní remízy na první a druhé šachovnici znamenaly těsné vítězství 4,5:3,5. Následovalo kolo 5. a náš výlet do Rovečného pro další povinnou výhru.

Domácí bojovali dlouho a statečně, nicméně marně, celkový výsledek 7:1 bez prohry.

Po polovině odehraných zápasů jsme se drželi hodně vysoko, nicméně nejsilnější soupeři měli teprve přijít. Další kolo a souboj s jedním z favoritů z Rudice, tady jsme si vybrali trochu smůly když některé pozice vypadající dlouho vyrovnaně, nakonec naši borci neustáli a byla z toho první prohra 3:5. V dalším kole jsme zavítali do Jevíčka k poslední povinné výhře, většina partií skončila hodně rychle a většinou v náš prospěch, výsledek 6:2. Čekalo nás 8. kolo a v něm hlavní favorit na celkové vítězství a tím i postup. Zřejmě si hosté z Lipovce mysleli, že si jedou pro snadnou výhru, protože nastoupili značně oslabeni a byl z toho pro ně šok v podobě remízy 4:4, ale jen díky tomu, že si náš dosud 100% hráč vybral trochu smůly a v lehce lepší pozici věnoval soupeři figuru a tím i celou partii. Čekalo nás poslední kolo a v něm Jedovnice, náš přímý konkurent v boji o dobré umístění. Po bojovném výkonu a řadě zvratů v jednotlivých partiích se nakonec stav ustálil na 5,5:2,5 pro nás.

Celkově to znamenalo, že jsme nakonec získali 3. místo, stejně jako byl průměr naší základní sestavy také 3. nejsilnější.

Na závěr snad ještě jednotlivé výkony našich borců. 1. šachovnici hájil Mirek Veselý, který vybojoval 4,5 z 8 když padl jen proti Janu Zemánkovi a Josefu Plchovi, 2. šachovnice patřila celou sezonu Ladislavu Petrovi, bodově nejúspěšnější z našich, bez prohry zisk 6 z 8 (podle propočtů nejlepší 2. šachovnice celé soutěže), 3. šachovnice J. Dvořáček solidní výsledek 3,5 ze 6, 4. P. Jedlička 4 z 5 při jedné prohře. 5. J. Probošt tomu se moc nedařilo 1 ze 4 bez výhry. 6. M. Derňár 5 ze 7 škoda že v posledních 2 kolech neudržel svou 100% bilanci. 7. V. Brda a skvělý výkon 4,5 ze 7. 8. T. Marcikán první sezona a sbírání zkušeností, přesto 2 ze 3. Dále naši 3 náhradníci udrželi plný počet (F. Kocina-4, L. Konečný-3 a J. Havel-2). Nejmladší L. Osouch sbíral zkušenosti a možná se ve 2. partii zbytečně bál, nicméně skvělých 1,5 ze 2 a nakonec J. Růžička samé remízy a jedna prohra, výkon 2 z 5.

Přes léto si důkladně odpočněte, ať můžeme na podzim začít bojovat o ještě lepší umístění.