Rubriky
Turnaje

Němčice ovládl Adamov!

Němčice se začínají pomalu stávat oblíbenou šachovou destinací. Třetí ročník turnaje „Pierrova plichta“ přilákal solidních 38 hráčů z toho 4 s titulem KM. 

Pořadatelům se ani letos nepodařilo zlomit účastnický rekord z prvního ročníku, na který přijelo 47 šachistů. Kvantitu však vystřídala kvalita. Z Adamova přijela čtveřice „kandidátů“ a neprodyšně uzavřela nejvyšší příčky tabulky. Čas od času se sice našel odvážný hrdina, kterému se podařilo získat bod, či aspoň remízu, ale mocná čtyřhlavá saň svoji jeskyni přece uhájila. Sama mezi sebou si následně rozdělila první příčky takto: 1. místo Karel Kredl, 2. místo Pavel Masák, 3. místo Karel Švehla, 4. místo Martin Handl.

Karel Kredl obtěžkán cenami
(zdroj: TJ Babylon Němčice)

Boskovická výprava čítala 7 hrdinů. Do jeskyně se probojovala trojice z nich. Srdce bušila, krev stříkala, hlavy se svíjely, ale ohnivá příšera přesto nepadla. Naši hráči obsadili pouze průměrná místa daleko za stupni vítězů. V první desítce skončil aspoň Pavel Hubený (7. místo) a Ladislav Petr (10. místo).

(zdroj: TJ Babylon Němčice)

Mimochodem, všichni boskovičtí hráči si odnesli nějakou cenu! Do cen „za pořadí“ se nevešel jen Filip Dvořáček, ale jeho konečné 28. místo se ukázalo být zvolené velmi strategicky. Odnesl si totiž speciální cenu v podobě láhve pálenky. Zanedlouho oslaví narozeniny, tak se bude jistě hodit ;-).

(zdroj: TJ Babylon Němčice)

V zájmu zachování objektivity je však třeba upozornit i na několik nepříjemností. Tou první se staly překlepy (a v mém případě dokonce pseudonym :-D) ve jménech několika hráčů. Ve výsledkové listině se je naštěstí podařilo opravit*. Druhou byla až přílišná stísněnost jednotlivých šachovnic. Vzhledem k velikosti hracího sálu snad nebylo nutné hrát doslova „rameno na rameno“…

Trojice nejlepších (zleva: Karel Kredl, Pavel Masák a Karel Švehla)
(zdroj: TJ Babylon Němčice)

Poř. Jméno Oddíl ELO Body
1. Kredl Karel Spartak Adamov 2090 7,5
2. Masák Pavel Spartak Adamov 2112 7,5
3. Švehla Karel Spartak Adamov 2101 7,5
4. Handl Martin Spartak Adamov 2121 6,5
5. Sedlák Ivo TJ Sloup 1714 6,0
6. Moc Roman ASK Blansko 1741 6,0
7. Hubený Pavel Makkabi Boskovice 1762 5,5
8. Moc Martin ASK Blansko 1496 5,5
9. Hloušek Zdeněk ŠK GARDE Lipovec 1891 5,5
10. Petr Ladislav Makkabi Boskovice 1751 5,5
14. Boháček Milan Makkabi Boskovice 1798 5,0
22. Brda Vlastimil Makkabi Boskovice 1321 4,0
23. Dvořáček Jiří Makkabi Boskovice 1549 4,0
24. Marcikán Tomáš Makkabi Boskovice 1566 4,0
28. Dvořáček Filip Makkabi Boskovice 1250 4,0

* Opět přichází na řadu otázka, proč není při losování používán např. SwissManager, zvlášť když ŠSČR platí multilicenci a také „nápověda“ byla přeložena do češtiny. Jednak je možné do něj vložit „rating list“ s podrobnými údaji o hráčích (ano, pracuje s těmi tabulkami, které je možné stáhnout na stránkách LOK ČR), jednak používá standardní postup při losování prvního kola (žádné náhodné losování!) a navíc umožňuje „jedním kliknutím“ nahrát výsledky do databáze ChessResults. Práce s programem je také součástí školení rozhodčích II. třídy a na fóru ŠSČR existuje i speciální místnost věnovaná tomuto programu.

[ratings]

1 komentář u „Němčice ovládl Adamov!“

K turnaji existuje i oficiální fotogalerie (foto v článku z ní pochází), bohužel kvalita fotek není příliš valná (až na několik výjimek) a stahovat soubor o velikosti 327 MB… Nechci být příliš kritický, ale zmenšení, roztřídění a hlavně „nefocení předávání cen zezadu“ by bylo určitě velkým přínosem…

Komentáře nejsou povoleny.