Rubriky
Ligy/přebory

Boskovice druhé, Vyškov postupuje!

Deváté kolo KP II. A přineslo souboj Boskovic „A“ s Adamovem „C“. Boskovicím se po strastiplné cestě podařilo získat všechny tři body za hubené a šťastné vítězství 5:3. Zápasem kola bylo střetnutí dvou nejlepších celků průběžného pořadí – Vyškova „A“ s Kuřimí „B“. Vítězství Vyškova 7:1 (!) znamenalo pád Kuřimi až na třetí příčku s bodovou ztrátou na průběžně druhé Boskovice.

V Adamově s odřenýma ušima

Zápas s Adamovem byl překvapivě vyrovnaný. Pohodu do našeho družstva vnesla rychlá výhra Milana Boháčka, který díky drobné kombinaci přešel ze zahájení rovnou do vyhrané koncovky.

O chvilku později skončila remízou partie na první šachovnici mezi Liborem Chloupkem a adamovským Jaroslavem Šmehlíkem. Zablokovaná pozice jinak dopadnout ani nemohla. Podobně se vyvíjel i souboj Pavla Hubeného s Jiřím Wieznerem. Bod do průběžného skóre přidal až Mirek Veselý, když jeho soupeř v prohrané pozici překročil čas. Třetí remízu v zápase připsal Ladislav Petr s Radkem Trmačem. V hodně netradiční partii oba soupeři několikrát diskutovali o smíru, ale partiáře byly podepsány až na čtvrtý pokus. Spokojenější byl určitě Ladislav, který svoji pozici držel doslova silou vůle. Vítězný bod zařídil Leoš Ševčík. Stál prakticky celou partii lépe a soupeř mu navíc daroval kvalitu…


Leoš jako vždy pózoval…
…a vyděsil soupeře, který si myslel, že chce táhnout dvakrát po sobě!

Snížit na 4,5:2,5 se podařilo domácí Petře Masákové, která jen potvrdila svůj talent a neustálý výkonnostní růst. Boskovický Filip Kocina ji však úlohu značně zjednodušil. Zahájení sehrál hodně „svérázně“ a ztratil dva pěšce za nejasný útok, který navíc neprovedl dostatečně přesně a důrazně. Poslední partii zápasu šťastně dovedl do remízového přístavu Mirek Schůrek. Stál hodně podezřele, ale soupeř pravděpodobně nevyužil svoji převahu úplně nejlépe a dostal se pouze do věžové koncovky s pěšcem více.

Boskovice druhé

Celkově Makkabi Boskovice „A“ zvítězilo 5:3 a posunulo se na druhou příčku průběžného pořadí. Šance na postupové první místo jsou však nulové. Vyškov má sice stejnou ztrátu (za dvě remízy), ale výrazně lepší pomocné hodnocení.

[ratings]