Rubriky
Ligy/přebory

Kuřimi se v Boskovicích dařilo

Po dvou kolech KPIIA neměla Kuřim na kontě ani jeden zápasový bod. Jeden z papírově nejsilnějších týmů soutěže přerušil smolnou sérii až ve třetím kole, bohužel právě v zápase s našim týmem.

Podobně jako v minulém kole nás i tentokrát zradila poslední šachovnice. Bez velkého odporu na ní prohrál Jan Havel s Jaroslavem Kudláčkem a Boskovice rázem prohrávaly 0:1. Druhou nulu přidal Ladislav Petr, kterému nevyšlo zahájení a dle svých slov byl „všude o tempo pomalejší“. Naději vykřesal Pavel Hubený, který snížil na 1:2. Byl to však jediný moment zápasu, kdy jsme mohli myslet na zápasové body. Nečekaná prohra Filipa Kociny, který nezvládl ubránit koncovku, poslala kuřimský tým znovu do dvoubodového vedení. Nic na tom nezměnila ani remíza Miroslava Veselého.

Stav 1,5:3,5 zmrazil naše šance na minimum. Milan Boháček sice dokázal snížit na 2,5:3,5, když jeho soupeř hrubě chyboval v remízové koncovce, ale to už bylo jasné, že Kuřim potřebný bod ze zbývajících dvou partií snadno získá. Dušan Dobeš totiž přehlédl taktický obrat a ztratil v lepší pozici figuru a Leoš Ševčík nemohl získat víc než remízu. Záhy s ní také souhlasil. Dušan bojoval i fez figury, ale soupeř bezpečně uplatnil svoji materiální výhodu a bezpečně vyhrál.

Kuřim porazila Boskovice 3:5 a získala své první body. Boskovice v příštím kole čeká další důležitý souboj v boji o záchranu – zápas s Blanskem.