Rubriky
Ligy/přebory

Vítězství 6:2 postup nepřiblížilo, zůstáváme druzí

Kuřimská mládež kladla nepříjemný odpor, ale nakonec vysoko podlehla. V souběžně hraném utkání bohužel Kuřim „B“ porazila trápící se Lipovec, uhájila první příčku a stále má postup ve svých rukou.

Kuřimské „déčko“ sice nesbírá zápasové body, přesto v řadě zápasů ukázalo, jak nepříjemným soupeřem dokáže být. Naštěstí se nám povedlo vstoupit do utkání rychlým vedením 4:0. První bod získal v bleskovém tempu Tomáš Marcikán, druhý zanedlouho přidal Pavel Hubený. Třetí a čtvrtý si připsali Milan Boháček s Dušanem Dobešem. Svůj význam měl i páteční a sobotní krajský přebor mládeže, kde většina našich mladých soupeřů startovala. Únava z náročného šachového programu nám cestu k bodům bezpochyby usnadnila.

Jan Zemánek (popředí vpravo) i Dušan Dobeš (pozadí vpravo) dokázali zvítězit.
Jan Zemánek (popředí vpravo) i Dušan Dobeš (pozadí vpravo) dokázali zvítězit.

Zbývající čtyři partie byly podstatně delší a napínavější. Leoš Ševčík se bezplánovitou hrou dostal pod rozhodující útok, ale nachlazený soupeř se těšil víc do postele než na bod a po několika nevyužitých šancích se spokojil s remízou. Zápas tím byl definitivně rozhodnut v náš prospěch. Pro posun na první místo v tabulce jsme ale potřebavali, aby na vedlejších stolech hrající kuřimské „béčko“ ztratilo body s Lipovcem. Nezdálo se to nemožné. Kuřim sice o bod vedla, ale vyrovnání vypadalo naprosto reálně. Záhy však lipovečtí hráči potvrdili mizernou formu, zkazili dobré pozice a prohráli 5.5:2.5.

Miroslav Veselý (vpravo) remizoval, Jaroslav Probošt si svoji letošní premiéru představoval asi trochu lépe.
Miroslav Veselý (vpravo) remizoval, Jaroslav Probošt si svoji letošní premiéru v „áčku“ představoval asi trochu lépe.

Naše utkání také směřovalo ke konci. Jan Zemánek šel v leošových stopách a získal pozici plnou zajímavých taktických zápletek. Naštěstí se v nich zorientoval podstatně lépe. Sebral materiál s lehce vyhranou koncovkou. Zbývající dvě partie už tak příznivé nebyly. Mirek Veselý sice soupeře od zahájení nepříjemně tlačil, ale po výměnách získal jen remízovou koncovku nestejných střelců. Jaroslav Probošt se také rozhodl útočit, jenže zanedbal vývin. Útok soupeř odrazil a nerozehrané figury se rychle ukázaly být prohrávajícím faktorem.

Výsledek 6:2 je výborný, zejména když vezmeme do úvahy těsné prohry našich soupeřů v mnoha předešlých zápasech i neúplnost naší sestavy. Bohužel postup má stále blíž Kuřim „B“, které stačí v posledním zápase porazit Blansko.

ŠK Kuřim „D“   Makkabi Boskovice
Němec David (U12) 1666 0 1 2055 Dobeš Dušan
Pavlík Vladimír (U14) 1776 0 1 2036 Boháček Milan
Němec Jakub (U16) 1596 ½ ½ 1995 Ševčík Leoš
Tajovský Matěj (U12) 1512 0 1 1918 Zemánek Jan (S50)
Kříž Tomáš (U12) 1520 0 1 1897 Hubený Pavel (S50)
Křivánek Jakub (U16) 1399 ½ ½ 1789 Veselý Miroslav
Liška Martin (U16) 1365 0 1 1576 Marcikán Tomáš
Bauer Miroslav (U14) 1324 1 0 1464 Probošt Jaroslav
2 : 6

Celkové výsledky jsou k dispozici v databázi ŠSČR nebo na Chess-Results.

2 reakce na „Vítězství 6:2 postup nepřiblížilo, zůstáváme druzí“

Přinejhorším našetříme na úplatek vedoucímu soutěže… 😀

Komentáře nejsou povoleny.