Rubriky
Domácí Mládež Turnaje

Filip Dvořáček vyhrál první oddílový turnaj

První čtvrtek v měsíci od září patří oddílovému turnaji. Premiéry se zúčastnilo osm hráčů. První vítězství si připsal Filip Dvořáček, který v prodloužení porazil Milana Boháčka. 

Úvodní turnaj se hrál vyřazovacím způsobem. Použitý systém zajistil odehrání všech kol v přijatelném čase i při použití klasického rapid tempa 2×15 minut. Jediné překvapení prvního kola zajistil Jan Vaňhara, když vyřadil favorizovaného Františka Kulhavého. Svoji formu potvrdil hned v následujícím kole s Milanem Boháčkem. Zahájení sice nerozehrál nejlépe, ale poté dokonale využil soupeřovi nepozornosti a dlouho bojoval o senzační bod. Druhý semifinálový souboj mezi Filipem Dvořáčkem a Petrem Beňovským skončil výhrou Filipa. Finále mezi Filipem a Milanem skončilo po napínavém boji remízou a rozhodnout musel až armagedon, kde má bílý pět minut proti soupeřovým čtyřem minutám, ale také povinnost vyhrát. Filip zvolil černé a volba se mu jednoznačně vyplatila. Milanova snaha zkomplikovat vyrovnanou pozici vedla jen k přehlédnutí a ztrátě figury. Třetí místo vybojoval Jan, když v závěrečné partii potvrdil mimořádnou formu.  

První kolo

(1) Boháček 1:0 Probošt (5) 

(3) Kulhavý 0:1 Vaňhara (7)

(4) Beňovký 1:0 Konečný (8)

(2) Dvořáček 1:0 Brda (6)

Semifinále

(1) Boháček 1:0 Vaňhara (7)

(4) Beňovský 0:1 Dvořáček (2)

Zápas o třetí místo

(7) Vaňhara 1:0 Beňovský (4)

Finále

(1) Boháček 0.5:1.5 Dvořáček (2)

Vyřazení hráči z prvního kola byli rozlosováni do vedlejšího turnaje. Do finále se probojovali Vlastimil Brda a František Kulhavý, který nakonec slavil vítězství.

Doplňkový turnaj (semifinále)

Konečný 0:1 Brda

Probošt 0:1 Kulhavý

Doplňkový turnaj (zápas o třetí místo)

Konečný 0:1 Probošt

Doplňkový turnaj (finále)

Brda 0:1 Kulhavý

Za své umístění hráči dostávají body do celkového pořadí seriálu. Vítěz 50 bodů, druhý 30 bodů, třetí 20 bodů, čtvrtý 15 bodů a pokud v turnaji startuje více než 8 hráčů (tedy pokud čtvrtfinále není současně první kolo), pak čtvrtfinalisté získávají 10 bodů. Vítěz doplňkového turnaje získá 20 bodů, druhý 15 bodů, třetí 5 bodů, čtvrtý 3 body a všichni další účastníci jeden bod. 

Bodová tabulka prvního turnaje

Poř. Jméno Body
1 Dvořáček 50
2 Boháček 30
3 Vaňhara 20
4 Beňovský 15
5 Kulhavý 20
6 Brda 15
7 Probošt 5
8 Konečný 1