Rubriky
Ligy/přebory

„Béčko“ vyhrálo základní část okresního přeboru

Poslední zápas základní skupiny nám přinesl výhru 6,5 : 1,5. Když jsem po minulém kole konstatoval, že nám přála štěstěna, tak tentokrát to platilo dvojnásob. 

První bod uhrál Miroslav Prudil. Podařilo se mu odchytit soupeřovu zatoulanou dámu. Druhý přidal Karel Zapletal. Soupeř mu nabídl střelce ve dvoutahové „kombinaci“, což Karel nevyužil. Za několik tahů přišla další možnost zisku střelce, ale tentokrát využitá. Partii potom dovedl k výhře. V soutěži „klikař dne“ 4. místo.

Třetí bod spadl do klína Janu Havlovi. Jeho soupeř mu nejdříve mohl dát třítahový mat, ale po přechodu do vyhrané koncovky s pěšcem více ji po několika chybných tazích ještě prohrál. Honza se stal vítězem soutěže „klikař dne“.

Čtvrtou výhru jsem dodal já. V zahájení mně soupeř dal šach střelcem na b4. Já v nějakém pohnutí mysli jsem místo představení jezdce na d2 zahrál králem na e2 (asi jsem nechtěl hrát šablonovitě). To byl začátek problémů. Soupeř ale pokračoval nedůsledně a navíc přehlédl taktický obrat a přišel o střelce. V pro mne stále ještě velmi nepohodlné pozici pak vyměnil dámy a sám se zbavil svých útočných možností. Zbytek partie jsem už bez problémů dovedl k výhře. V soutěži „klikař dne“ 3. místo.

Remízu zajišťující naši výhru uhrál Jiří Marek. Sotva se hra přesunula ze zahájení do střední hry, přehlédl taktický obrat a přišel bez jakékoliv náhrady o věž. S konstatováním že když už partii jednou vzdám, tak už ji nikdy nemohu vyhrát, pokračoval ve hře a čekal na svoji šanci. Soupeř asi více přemýšlel nad tím proč Jirka partii nevzdal, než nad pozicí a tak šance přišla. Jirka postoupil pěšcem na 4. řadu a zároveň pohrozil napadnout střelcem krále i dámu. Díky tomuto tempu se pěšec dostal až na 2. řadu a soupeř se musel zachránit věčným šachem. V soutěži „klikař dne“ 2. místo.

Zbytek utkání již proběhl klidně. Radek Trmač ve vyrovnané koncovce remis, František Havel koncovka nestejných střelců a také remis. Jako poslední dohrával Pavel Loubal. Koncovku jezdce proti střelci a po dvou pěšcích na obou stranách dokázal vyhrát. Dnes se k nám štěstěna přimkla ještě pevněji než minule.

Letovice (Slavia Boskovice B)   TJ Sloup B
Loubal Pavel (Z, H) 1994 1 0 1903 Baláž František (Z, V)
Marek Jiří (Z, H) 1938 ½ ½ 1721 Sedlák Ivo (Z, V)
Havel František (Z, H) 1709 ½ ½ 1720 Baránek Tomáš (V)
Havel Jan (Z) 1710 1 0 1645 Mikulášek Petr (Z)
Trmač Radek (Z) 1727 ½ ½ 1694 Drochytka Josef (Z)
Prudil Miroslav (Z) 1807 1 0 1000 Dobiášek Petr
Kulhavý František (Z) 1720 1 0 1359 Kouřil Eduard
Zapletal Karel (Z) 1640 1 0 1000 Prokop Jaroslav
  :  

Kompletní výsledky na webu ŠSČR.

1 komentář u „„Béčko“ vyhrálo základní část okresního přeboru“

Snad začnu věřit, že na té písničce o posraným štěstí něco je.

Komentáře nejsou povoleny.