Rubriky
Ligy/přebory

Univerzita nás přehrála 6.5:1.5

S malou nadějí na výhru v zápase a udržení v soutěži jsme zajížděli na akademickou půdu do Brna. Bohužel nemohl hrát kapitán Tomáš Marcikán a na poslední chvíli odřekl ze zdravotních důvodů i náš superhráč Libor Chloupek. Věřili jsme, že je dobře nahradí otec a syn Havlovi.

Právě Honza Havel však přišel ve střední hře o lehkou figuru a prohrál. Po nedlouhé době prohráli i naše dvojčata Mocové a zápas se nevyvíjel dobře. Útoku na královském křídle podlehl i František Havel a prohrávali jsme 4:0. Milan Boháček zremizoval koncovku s pěšcem méně a zápas byl ztracen. Naopak s pěšcem více, ale v koncovce s dámami a stejnopoláky Honza Zemánek partii též zremizoval. Za stavu 5:1 bojoval Dušan Dobeš s kvalitou více, koumal, ale více než remízu nevybojoval – spíše tak partii ukončil, když jsem dohrál já. Po zápletkách ve střední hře a výměnách dam jsem měl jezdce a 4 pešce proti věži a dvěma pichy – i to jsem dokázal prohrát, tak jako většinu partií v sezóně…

Hodnocení sezóny nechám na kapitánovi Tomovi, snad jen uvedu teoretickou variantu – kdybych nehrál já, ale většinu zápasů stejná sestava beze mne, ale s Liborem Chloupkem a Mirkem Veselým, tak hrajeme(í) v pohodě střed tabulky, možná o bronz.

VSK Universita Brno   Slavia Boskovice
Lakatoš Tomáš H Z 2128 ½ ½ 2121 Boháček Milan H Z
Kiša Lubomír Z 2203 ½ ½ 2115 Dobeš Dušan Z
Jelínek Ota Z 2178 1 0 1808 Hubený Pavel Z
Uhmann Jan Z 2035 1 0 1947 Moc Roman H Z
Hladík Josef H Z 2046 1 0 2006 Moc Martin H
Šebek Jan Z 1895 ½ ½ 1859 Zemánek Jan
Moulis Mojmír H 2086 1 0 1755 Havel František
Dufek Martin 1830 1 0 1688 Havel Jan
   

Kompletní výsledky v databázi a na Chess-Results

5 reakcí na „Univerzita nás přehrála 6.5:1.5“

Nebuďte na sebe tak přísný, Hubený příteli. Když se podíváte na moje letošní výsledky, uvědomíte si, že to může být časem i horší.

Vy tedy umíte povzbudit :-D. On se Pavel hodnotí zbytečně přísně, třetí deska v KPI je prostě silná…

Vážený pane Jane, nejhorší je to, jak člověk vidí ubývající síly – na zahradě, poli či jiné práci vidím, jak patřím do starého železa. V šachu je to obdoba…

Dva výsledky družstev bojující o udržení se mi zdají být podezřelé.
Franta Kulhavý občas vypráví, jak oni padali z kraje. Nikomu se tak daleko nechtělo jezdit, domluvili se…?

Já věřím, že všichni bojovali čestně :-D. V každém případě, udržení jsme si prohráli sami. Takové hrubky jako v posledních dvou zápasech jsme celou sezónu nedělali… Možná to bylo přemotivovaností nebo únavou. Na druhou stranu jsme s udržením příliš nepočítali, takže boj o něj byl hlavně „bonusem“ na konec sezóny a sestup nás nemusí tolik mrzet.

Komentáře nejsou povoleny.