Rubriky
Ligy/přebory

Céčko porazilo v okresním přeboru déčko

V prvním kole OP došlo na klubové derby. V posledních dvou letech skončilo vždy 4:4. Tentokrát se mnohem více dařilo domácímu céčku. První dohráli Vlastimilové Brabec a Maděryč. Hostující Vlastimil nezahrál dobře zahájení a dovolil soupeřovu pěšci postoupit až na šestou řadu. Stísněnou pozici neudržel a musel vzdát.

Druhý bod přidal Petr Kulhavý, když jeho soupeř Jaroslav Švancara ve své soutěžní premiéře nejprve ztratil 2 pěšce a po několika tazích i partii. Třetí bod pro domácí zajistil Vlado Matuška v partii proti Karlu Zapletalovi. Hostující hráč si v pozici vyrobil několik slabin které Vlado využil k matovému útoku na soupeřova krále. Na 4:0 zvýšil na 1. šachovnici Pavel Loubal v partii s Jakubem Proboštem. Pavel získal 2 pěšce a prostorovou převahu což uplatnil k postupu pěšce do dámy. Na 2. šachovnici hrál Daneš Polách s Vojtem Ochmanským. Vojta soupeře s mnohem větším ratingem velmi potrápil a Daneš zachraňoval remízu ve věžovce s pěšcem méně.

Na 5,5:0,5 upravil František Kulhavý proti Radku Walletzkému. Radek přišel ve střední hře o 2 pěšce a při přechodu do koncovky ještě o figuru a partii vzdal. Na 3. šachovnici porazil Jan Havel Jardu Probošta překročením času Jardy. Pozice koncovky byla vyrovnaná a nebylo vidět jak by některý ze soupeřů měl partii vyhrát. Poslední dohráli na 5. šachovnici Mirek Prudil s Pavlem Jedličkou. Mirek přehlédl ve střední hře dvojitý úder a přišel o 2 pěšce. V dalším průběhu získal jednoho pěšce zpět a v pozici kterou by Mirek s největší pravděpodobností udržel dali se soupeřem partii za remis. Porážka déčka byla nakonec hodně vysoká, ale domácí tentokrát takřka nechybovali.