Rubriky
Domácí Mládež Turnaje

Kozelek šťastným vítězem

Listopadový díl seriálu „O putovní pohár SVČ“ ovládl Petr Kozelek, když vyhrál všechny své partie. K prvnímu místu mu pomohla i velká porce štěstí. Nejlepším hráčem mezi mladšími žáky byl domácí Michal Andrlík.

Turnaj měla ovládnout dvojice Vojtěch Ochmanský a Petr Kozelek. První jmenovaný jasně vyhrál minulý turnaj, druhý je pro změnu jedním z nejzkušenějších jevíčských šachistů. Vojtěch však senzačně prohrál hned v úvodním kole s Michalem Andrlíkem, svým spoluhráčem z kroužku. Petrovi se tím měla výrazně usnadnit cesta za prvním místem, ale ten raději své partie řádně dramatizoval. Vůbec nejhorší situaci čelil ve druhém kole s domácím Albertem Jandou. Petr po neuvěřitelné hrubce ztratil v zahájení dámu za dvě lehké figury. Albertovi stačilo jen využít rozhodující materiální převahu k výhře partie, ale bohužel se nedokázal s nečekanou situací srovnat a nakonec v koncovce přehlédl jednotahový mat.   

Petr Kozelek
Tvrdý boj mezi Vojtou (vlevo) a Michalem
Miriam ve čtvrtek odehrála svůj první turnaj

Příští turnaj se v SVČ hraje 13. prosince. Kompletní propozice na stránce putovního poháru. Kompletní výsledky na Chess-Results.