Rubriky
Ligy/přebory

Prušánky „B“ – Slavia Boskovice 5,5:2,5

Zájezd k nejvzdálenějšímu soupeři do Prušánek nezačal nejlépe. V týdnu odřekla účast naše hvězda Milan Boháček a tak jej nahradil Honza Havlu. Tím nebylo trablům konec. Kapitán Tomáš Marcikán zaspal, Honza jej šel vzbudit a my jsme jedním autem s řidičem Romanem Mocem vyrazili do oblasti vínu zasvěcené.

Mezitím Dušan Dobeš s Filipem Dvořáčkem (náš Filip byl protentokrát naším soupeřem!) jeli do Krhova, kde po chvíli naložili Tomáše a Honzu, kteří přijeli z Chrastové. Dušanovo auto vlastnící dálniční známku bylo nakonec v Prušánkách dříve, než my…

Čtvrtá šachovnice

Prušánečtí mají krásné hrací prostory (dokonce pro 4 družstva), včetně baru (některými hojně využívaného). Přivítali nás přátelsky, na šachovnici však naopak. Nejdříve Roman Moc doplatil na přetížené figury a domácí vedli 1:0. Vzápětí dvojče Martin prohrál s dalším našincem – Jirkou Markem, naším dlouholetým plejerem a kamarádem. Martin Jirkovi slupnul obětovaného pěšce, vrátil jej, ale při rozmotávání pozice odevzdal figuru a vzdal. První výhru v historii Boskovické KPI zaknihoval Mirek Veselý. Ubránil se silnému útoku s oběťmi a dokráčel k výhře. Tedy 2:1. Prušánky ale kontrovaly naším hráčem – Filip Dvořáček zkušeně přehrál Honzu Havla a skóre tedy 3:1.

Filip Dvořáček proti Janu Havlovi

Vzápětí remizoval s pěšcem více Tomáš – ač černými, pustil se aktivní hrou do silného soupeře a po složité střední hře partie dospěla do korektní remízy. Za stavu 3,5:1,5 porazil jak pozicí, tak na čas Honza Zemánek krásnou Táňu Šerákovou (také je částečně naše – jednou jsem měl čest hrát s ní v jednom družstvu na našem Černohorském soudku). Táňa obětovala v zahájení pěšce, nedobyla jej zpět a při hledání plánu ztratila mnoho času.

Taťána Šeráková proti Janu Zemánkovi, vzadu přemýšlí Jiří Marek v partii s Martinem Mocem

Za stavu 3,5:2,5 jsem prohrál po chybě se ztrátou pěšce v 58 tazích. Poslední bojoval Dušan Dobeš, po složité střední hře mu v koncovce utekl pěšec do dámy a prohrál. Tedy 5,5:2,5 pro domácí, ale v našem týmu je znát zlepšení formy, které snad bude s přibývajícími zápasy pokračovat.

Přední šachovnice

Smolný zápas – prohráli jsme, prohrál jsem i já, nestihl jsem nafotit Prušánky, natož pivo – co se dá dělat – život jde dál…

SK Podlužan Prušánky B   Slavia Boskovice
Gaša Patrik C Z 2162 1 0 2092 Dobeš Dušan Z
Hudaček Josef Z 2067 1 0 1835 Hubený Pavel Z
Stánec Stanislav Z 2026 ½ ½ 1715 Marcikán Tomáš Z
Mlénský Dalibor 2106 1 0 1859 Moc Roman H Z
Marek Jiří 1920 1 0 1836 Moc Martin H
Šeráková Taťána 1628 0 1 1842 Zemánek Jan
Předínský Vladan 1919 0 1 1723 Veselý Miroslav
Dvořáček Filip 1784 1 0 1700 Havel Jan
  5 ½ 2 ½  

Kompletní výsledky v databázi a na Chess-Results.