Rubriky
Ligy/přebory

Vezeme body ze Sloupu

Krajský přebor II. třídy uzavřel pátým kolem svoji první polovinu. Boskovické „áčko“ vyrazilo do Sloupu, a přestože se domácí srdnatě bránili, odvezli jsme si všechny tři body. Neprohrál sice žádný hráč Makkabi (!), ovšem zvítězit dokázal pouze Leoš Ševčík a Libor Chloupek. Vzhledem k výrazné ratingové převaze prakticky na všech šachovnicích, je výhra 5:3 trochu za očekáváním. Nespokojený bude hlavně Jiří Marek, který poprvé v sezóně ztratil „půlbod“. Ve vynikajících výkonech pokračuje Libor Chloupek (3,5/4), momentálně nejúspěšnější hráč domácího týmu.

Co říci závěrem?

K zápasu jsme nastoupili jako výrazní favorité. Soupeři, vědomi si naší ratingové převahy, pokusili se otupit útočné řady pevnou obranou a občasnou nabídkou smíru. V touze vysoko zvítězit jsme remízy dlouho odmítali. Někteří na to málem doplatili. Nakonec ale bylo příměří podepsáno na všech pěti zadních deskách. Nedá se sice říci, že partie nevybočily z „mezí rovnováhy“, ale získané výhody se jen obtížně uplatňovaly, respektive k jejich uplatnění bylo třeba nalézt řadu přesných tahů…


Zdeněk Hudec a Libor Chloupek analyzují. „Pomáhá“ Leoš Ševčík, snažící se být na každé fotografii… Že by doma musel předkládat důkazy, kde se celou neděli toulal?

Výhru zajistil Leoš Ševčík s Liborem Chloupkem. Libor svého soupeře poměrně jasně přehrál, Leoš využil nenadálou možnost zaútočit. Jiří Marek partii výstižně okomentoval slovy: „Přišel jsem poprvé a stál jako zvíře. Za chvíli jsem se vrátil a byl vyhraný!“.

Díky průběžnému vedení 4,5:2,5 se poslední partie „pouze dohrávala“. Na našem celkovém vítězství nemohla nic změnit. Jiří Marek bojoval s Martinem Pokladníkem úspěšně. Dostal se na pokraj výhry, jenže podcenil možnosti obrany a rázem získal pouze remízovou věžovou koncovku. Bojoval ze všech sil, prakticky až do vypršení času, ale remízový výsledek odvrátit nedokázal. V některých chvílích stál snad Martin dokonce lépe, ale zákoutí náročné pozice odhalí až domácí analýzy.


Poslední partie zápasu

V průběžné pořadí soutěže nám stále patří dělen první místo (vzhledem k tomu, že Kuřim „B“ i Vyškov „A“ mají odehráno o zápas víc, je pořadí určeno dle „ztrátových bodů“). Z boje o postup nejspíš definitivně vypadl Lipovec „B“, který již dvakrát prohrál (ztráta 6 bodů).

Odkazy

[ratings]

2 reakce na „Vezeme body ze Sloupu“

Tentokrát foto černobílé – nejde ani tak o umělecké ztvárnění, jako o špatné vyvážení barev, které není v „černobílém“ podání vidět 😀

hej, dobře Ty! Pěkně zamaskovaná nedokonalost. Zrovna jsem si říkala, jak je to zajímavé oživení, připomenout taky někdy černobílo!

Komentáře nejsou povoleny.