Rubriky
Domácí Mládež Turnaje

O putovní pohár DDM podruhé

Seriál turnajů inspirovaný brněnskou sérií  „Druhé úterý“ pokračoval v listopadu druhým turnajem. Turnaj je otevřen všem zájemcům školního a předškolního věku. Hraje se vždy třetí čtvrtek v měsíci od 15:30 v DDM Boskovice.

Druhý, listopadový, díl seriálu „O putovní pohár DDM“, tentokrát navštívilo 13 hráčů. V prvním turnaji se nejvíce dařilo Lukáši Osouchovi a Filipu Dvořáčkovi, kteří i tentokrát patřili k hlavním favoritům. Filip však překvapivě ztratil první bod již ve druhém kole, když prohrál s pozdějším vítězem Václavem Nevyhoštěným. Václav se stal velkým překvapením turnaje. Poražen byl pouze v poslední partii a ziskem čtyř bodů z pěti možných se stal jednoznačným vítězem. K prvenství mu však pomohla i velká dávka štěstí – například v třetím kole nastavil naprosto zbytečně dámu. Soupeř však tuto hrubou (a prohrávající) chybu nepotrestal a možnosti dámu vzít si všiml až po několika tazích v jednoznačně prohrané pozici! Filip si po zmíněném zaváhání dokázal s následujícími soupeři poradit, ačkoli i on měl ve čtvrtém kole velké problémy. Ve zmíněné partii bojoval s Lukášem, obhájcem vítězství z minulého turnaje. Partie dlouho vypadala vyrovnaně, ovšem v koncovce se Filip dopustil chyby a měl prohrát. Časová tíseň však Lukáše zbytečně vystrašila natolik, že nenašel správnou obranu před zoufalými výpady soupeře a partii ještě prohrál. Filip nakonec bodově dotáhl Václava, ovšem pomocné hodnocení ho jednoznačně odsunulo až na druhé místo. Lukáš si v posledním kole spravil chuť výhrou a vybojoval aspoň třetí místo.

Průběžné pořadí seriálu

Co se týče pořadí seriálu, na prvního Lukáše Osoucha se dotáhl Filip Dvořáček (oba 90 b). Bronzový stupínek prozatím obsadil Jakub Matušů (76 b), který skončil v obou turnajích na 5. místě.