Rubriky
Turnaje

Sloupský Vánoční turnaj

Sloupský turnaj opět potvrdil svoji pozici největšího okresního rapid turnaje. Osmdesát startujících je skutečně úctyhodné číslo. Kromě okresních hráčů si do Sloupu našla cestu i výprava z Kuřimi.

O první místo podle předpokladů bojovali zástupci Adamova a Lipovce – dvou největších a nejsilnějších okresních oddílů. Pohár pro vítěze si však zaslouženě odnesl Karel Švehla (Adamov), jenž výkonem 8 z 9 o celý bod překonal druhého Martina Habinu (Lipovec) a Pavla Masáka (Adamov). První pětku doplnili zbylí spolufavorité – Pavel Loubal (Adamov) a Oldřich Kopřiva (Lipovec).

Naše (boskovická) výprava čítala slušných osm hráčů. Bohužel chyběly naše největší opory – Libor Chloupek a loni třetí Dušan Dobeš. Start výborně vyšel zejména Milanu Boháčkovi (4,5/5), ovšem následující dvě prohrané partie znamenaly odsun „až“ na osmé místo. Oproti loňské 22. pozici je to však výrazné zlepšení. Těsně před branami první desítky zůstal jedenáctý Pavel Hubený. O dvě místa dál skončil Leoš Ševčík, oficiálně hráč Adamova, ale také dlouhodobá opora našeho „A“ týmu v KP II. Leoš by se svým umístěním příliš spokojen být neměl, ale vzhledem k jeho časovým tísním se není co divit lepším výsledkům ve vážných partiích… Šestnácté místo vybojoval Miroslav Veselý, kterému se bohužel příliš nepovedlo navázat na nedávný vynikající výkon v Lipovci (Vánoční turnaj; 26.12.2010). Z dalších hráčů si zmínku zaslouží zejména Filip Dvořáček – nejlepší žák turnaje. Zisk pěti bodů je v těžké konkurenci mnohem starších a zkušenějších hráčů vynikajícím úspěchem.

[ratings]