Rubriky
Domácí Mládež Turnaje

O putovní pohár DDM popáté

Seriál turnajů inspirovaný brněnskou sérií  „Druhé úterý“ pokračoval v únoru pátým turnajem. Turnaj je otevřen všem zájemcům školního a předškolního věku. Hraje se vždy třetí čtvrtek v měsíci od 15:30 v DDM Boskovice.

Únorového dílu našeho šachového seriálu se zúčastnilo pouhých jedenáct dětí, přičemž tři čtvrtiny startovního pole tvořili zástupci ŠK Kunštát a ŠK Jevíčko. Sílící chřipkové období natolik zasáhlo mladou boskovickou šachovou generaci, že se na turnaj mohli dostavit pouze tři (!) domácí hráči?

První místo přesto zůstalo „doma“. Jednoznačným vítězem (5 z 5) se stal Filip Dvořáček, který tak jednoznačně potvrzuje svoji rostoucí šachovou sílu. Druhé místo překvapivě vybojoval Martin Král z Kunštátu (4 z 5), když v posledním kole porazil favorizovaného Lukáše Osoucha. Lukášovi se zatím nepodařilo dosáhnou svoji loňské formy. Na vině však mnohdy není ani tak špatná hra, jako přílišná nervozita v časových tísních, podcenění soupeře, nebo i velká dávka smůly. Právě v partii s Martinem měl Lukáš zcela jasně vyhranou pozici s neodvratitelným matem v několika nejbližších tazích, jenže místo rychlého zakončení přišlo zamyšlení nad „nejhezčí a nejefektnější“ cestou k výhře. Z hlubokého zamyšlení Lukáše vytrhlo až soupeřovo: „Spadl ti praporek!“. Na druhou stranu je lépe se zamyslet a třeba i občas prohrát, než hrát povrchní „bleskové“ tahy, které ke zlepšení vlastní hry těžko povedou…