Rubriky
Domácí Ligy/přebory Mládež Turnaje

Únor 2010

Únor jednoznačně patřil soutěžím mládeže a také pomalu vrcholícím soutěžím družstev. Kromě toho však náš klub zažil jednu důležitou premiéru. Poprvé v historii bude sehrán oddílový přebor ve vážných partiích!

Soutěže družstev

„A“ družstvo – V KP II. se naše výkony začaly mírně zlepšovat. Zápas se Sloupem (6.2.) sice žádné body nepřinesl, ale následující duel s Blanskem (20.2.) již ano! Zisk tří bodů byl klíčový v boji o záchranu.

„B“ družstvo – V šestém kole (13.2.) narazilo naše „béčko“ na silnou Rudici a utržilo porážku 5:3. O dva týdny později (27.2.) se hráči „pomstili“ na Jevíčku, které smetli 6:2. Jedinou výhru domácího týmu zařídil, ve skvělé formě hrající Jan Zemánek na první šachovnici.

Ostatní – Adamov odehrál další dva zápasy v 2. lize „E“. Do obou zasáhl ex-boskovický Leoš Ševčík. V prvním souboji se Zlínem (6.2.) Adamov opět prohrál (zpráva JmŠS). Nepomohla ani Leošova premiérová výhra. Bojovnost a snaha však musela časem zlomit prokletí smolných zápasů. Osmé kolo (20.2.) se doma hrajícímu Adamovu konečně podařilo zlomit nešťastnou sérii a podruhé v sezóně zvítězit (zpráva JmŠS). V KP I. Lipovec podle očekávání získal 6 bodů za dva vyhrané zápasy. Sokol Bzenec (13.2.), mající větší problémy se svojí docházkou, než se soupeři, neznamenal vážnější překážku (zpráva JmŠS). Následující deváté kolo (27.2.) nechtěli lipovečtí nic podcenit a proti ŠK 64 nastoupili s oběma svými mezinárodními mistry! Přestože převaha nad soupeři byla značná (v mnoha případech kolem 150 bodů ratingu), drželi se brněnští hráči výborně a uhráli „přijatelnou porážku“ 3:5 (zpráva JmŠS).

KP ml. dorostu (mládež)Třetí sraz (12.2.) nás svedl dohromady s Durasem a Kuřimí „A“. Přestože jsme ani v jednom zápase nebyly favority, výborný výkon našich hráčů znamenal zisk čtyř zápasových bodů za výhru nad Durasem a remízu s Kuřimí. Čtrnáct získaných bodů (4 výhry, 2 remízy, 1 prohra) stačilo na skvělou druhou příčku.

výsledky (databáze ŠSČR): 2.liga E, KP I., KP II. A, OP Blansko, ZS Blansko, KP ml. dorostu
výsledky (Chess-Results): 2. liga E, KP I., KP II. A, KP ml. dorostu

Turnaje

„Oddílový přebor“ (3.2.-16.4.) – Do oddílového přeboru se přihlásilo dokonce 14 hráčů! Oficiálními hracími dny jsou čtvrtky (vyjímkou je 10. a 13. kolo) od 19:00. Výsledky (Chess-Results)

„Bleskový turnaj – Lipovec“ (4.2.) – Přátelského bleskového turnaje v Lipovci se zúčastnili pouze dva boskovičtí hráči. Milan Boháček obsadil druhé, Pavel Hubený čtvrté místo.

„O putovní pohár DDM (5)“ (mládež) (17.2.)Únorové pokračování navštívilo pouze jedenáct milovníků šachové hry. Většina z nich navíc přijela z Jevíčka a Kunštátu. Zvítězil domácí Filip Dvořáček, před Martinem Králem (Kunštát) a překvapivě až třetím Lukášem Osouchem (Boskovice). Výsledky (Chess-Results)

„Gillarův memoriál“ (mládež) (26.2.) – Na „díly“ se dělí také KP mládeže v rapid šachu. Lukáš Osouch se dokázal v loňském roce probojovat až na MČR v kategorii H10. Letos bohužel zlenivěl a podobnému úspěchu se ve „své“ již těžší kategorii H12 určitě nepřiblíží. Naopak Filip Dvořáček se neustále zlepšuje a je škoda, že z mládežnických kategorií pomalu vyrostl. Bohužel z turnaje nejsou žádné další zprávy na JmŠS, snad za to může i nezvládnutá organizace (dle slov účastníků!)…