Rubriky
Turnaje

Zdeněk Hloušek nejlepším blicařem!

Přesně týden po turnaji v Lipovci, přivítal šachové hráče také Sloup. Příležitost však tentokrát dostali milovníci bleskového šachu. První místo a titul okresního přeborníka získal Zdeněk Hloušek z Lipovce.

Bleskový šach není na našem okrese zvlášť oblíbený. Svědčí o tom i poměrně nízká účast na sloupských okresních přeborech, která se dlouhodobě pohybuje kolem tří desítek hráčů. Tentokrát se do Sloupu sjelo pouhých 25 účastníků, což je o sedm méně, než minulý rok. Utrpěla i kvalita turnaje, protože se nezúčastnil nikdo z loňských medailistů.

Systém „každý s každým“ svědčil nejvíce Zdeňkovi Hlouškovi z Lipovce. V 25ti partiích získal 21 bodů a první místo. Druhé místo obsadil jeho oddílový kolega Vlastimil Chládek. Třetí příčku poněkud překvapivě získal Martin Moc z Blanska. Několikabodový odstup od dalších hráčů v pořadí svědčí o naprosté zaslouženosti jejich předních umístění.

Boskovice dorazily pouze ve dvojici. Pavel Hubený i Milan Boháček patřili k černým koňům soutěže, což Pavel okamžitě naznačil úvodní vítěznou partií se Zdeňkem Hlouškem. Bohužel v průběhu turnaje ztratil několik důležitých bodů a obsadil spíše průměrné 5. místo. Milan Boháček podal velice špatný výkon a obsadil až 13. místo.

[ratings]