Rubriky
Turnaje

Memoriál Oldřicha Šípka 2011

Brněnský Memoriál Oldřicha Šípka letos pokračoval 6. ročníkem. Silná konkurence v čele s GM Petrem Veličkou a IM Janem Bernáškem slibovala kvalitní šachové představení s řadou nepředpokládaných výsledků. Překvapení vskutku přišla. Zvítězil sice první nasazený IM Bernášek, ale druhé místo vybojoval Vojtěch Zwardoň a třetí Marek Nábělek. Na velmistra Veličku zbyla pouze „bramborová“ medaile.

Když se daří…

Boje byly opravdu tvrdé a řada favoritů v jejich průběhu odpadla. Do první desítky se překvapivě dostali Jaromír Veselý (6. místo) s Janem Kalendovským (9. místo), přestože nebyli nasazeni ani mezi nejlepší dvacítkou. Pořadí na stupních vítězů je uvedeno v úvodu. Mimochodem, GM Velička se na čtvrté místo propadl díky nevídanému vyhoření v závěrečných kolech, kde získal pouze půl bodu ze tří partií. Po šestém kole přitom samostatně  vedl s bilancí 6 z 6.

Boskovice jsou všude!

Boskovická výprava čítala tři muže. Dvojice Milan Boháček – Pavel Hubený skončila těsně vedle sebe na 27., resp. 28. místě. V dobrém na nás určitě nebude vzpomínat Adam Dvořák, který nejprve prohrál v osmém kole s Milanem a následně v devátém s Pavlem. Pokazil si tak fantasticky rozjetý turnaj, kdy v prvních pěti kolech získal s těžkými soupeři 4 body a jednoznačně útočil na přední příčky. Třetímu členu naší výpravy – Vlastimilu Brdovi – se vůbec nedařilo. Získal pouze 2,5 bodu (z toho jeden kontumační).

Odkazy

[ratings]