Rubriky
Ligy/přebory

„Áčko“ v důležitém zápase remizovalo!

Ve čtvrtém kole KP II. A hostili domácí Boskovice vedoucí tým soutěže Kuřim „B“. Hosté šli do vedení zásluhou Františka Laštovičky, který nedal domácímu Radku Walletzkému žádnou šanci. Srovnat dokázal Dušan Dobeš. Proti nejsilnějšímu hráči soutěže Janu Košatovi (2201N) předvedl skvělý výkon a zaslouženě zvítězil. Do vedení domácí poslal Milan Boháček, který využil nepřesností soupeře v jezdcové koncovce. Posledním rezultativním výsledkem se stala prohra Miroslava Veselého s kuřimským Bronislavem Horákem. Ostatní partie skončili smírem. Celková remíza 4:4 domácím v boji o postup nepomohla, ale ani neuškodila. Rozhodovat budou další zápasy.

Doma opět tuhé boje

Podruhé v domácím prostředí a opět těžký soupeř. Kuřim „B“ po třech kolech vedla tabulku a potvrzovala roli spolufavorita soutěže. Náš tým navíc nastoupil bez opory na první šachovnici – Jiřího Marka.


Boskovický tým pěkně pohromadě…

První výsledek byl znám až po necelých třech hodinách hry. Radek Walletzký nezvládl zahájení a dostal se pod drtivý útok kuřimského Františka Laštovičky. Ten díky tomu pokračuje ve vítězné sérii (4/4). Ostatní partie byly dlouho vyrovnané a řada z nich remízou dříve či později skončila. Škoda zejména partie Pavla Hubeného, který souhlasil se smírem v lepší, nebo dokonce vyhrané věžové koncovce. Za stavu 2:3 zvítězil domácí Dušan Dobeš. Soupeřem mu byl na první desce Jan Košata, ratingově nejsilnější hráč soutěže (2201N). Dušan získal svoji oblíbenou pozici plnou taktických zápletek a bezpečně se prokombinoval k celému bodu. Zbývající dvě partie vypadaly dlouho vyrovnaně, jenže v obou nakonec rozhodovaly nepřesnosti v koncovkách. Nejprve Milan Boháček využil slabin v pozici Jaroslava Kudláčka a poslal domácí do vedení 4:3, jenže hosté záhy odpověděli výhrou Bronislava Horáka nad Miroslavem Veselým.

Konečný výsledek 4:4 spadá do kategorie „nic neřešících“. Oba týmy ztratili dva body a společně s Vyškovem „A“ a Rudicí okupují první místa v tabulce.

Odkazy

[ratings]

2 reakce na „„Áčko“ v důležitém zápase remizovalo!“

Bohužel foto (opět) není příliš kvalitní. Co také chtít po mobilním telefonu… Ačkoli za dobrého osvětlení nefotí tak moc špatně, zářivky jsou pohromou 🙄 . P.S. Dnešní zpráva ze zápasu je vložena v rekordně krátkém čase! 😎

Komentáře nejsou povoleny.