Rubriky
Domácí Mládež Turnaje

Oddílový přebor skončil

Vítězem druhého oddílového přeboru se stal Milan Boháček (1798N). Druhé místo obsadil Ladislav Petr (1776N) a třetí Miroslav Schůrek (1571N), který se stal největším překvapením turnaje.

Radovali se favorité

Oddílového přeboru 2011/12 se zúčastnilo 14 šachistů. Většina jmen se shodovala s loňským ročníkem, ačkoli například start obhájce titulu, Ladislava Petra, byl do poslední chvíle nejistý. Pavla Hubeného vystřídal Miroslav Veselý a místo Jiřího Dvořáčka nastoupil Jakub Probošt.

Přebor byl velmi vyrovnaný a do poslední chvíle nebylo jasné, kdo se stane celkovým vítězem. Výsledky ovlivnilo i vyloučení Pavla Jedličky, který odehrál pouze několik partií a pro nedostatek času účast vzdal. Vyhrál pouze jedinou partii, ve které senzačně porazil Milana Boháčka. Cenný bod mu byl ovšem později, při odstoupení z turnaje, zkontumován. Kontumací za nesehrané partie bylo nakonec více, ač se hrálo do poslední možné chvíle před odesláním výsledků k zápočtu na LOK.

Podobně jako v loňském ročníku i tentokrát rozhodovala partie mezi Ladislavem Petrem a Milanem Boháčkem, která se hrála jako jedna z posledních. Radoval se Milan, který si vítězstvím zajistil i celkové prvenství. Nevadila ani kontumační nula za nesehranou partii s Miroslavem Veselým. Ladislav skončil druhý. Oba hráči získali ve 13 kolovém turnaji hraném systémem „každý s každým“ bezpečný, několikabodový, odstup od pronásledovatelů.

Třetí místo získal Miroslav Schůrek, kterému se podařilo získat mj. skalp Ladislava Petra. Až čtvrtý skončil další ze spolufavoritů – Miroslav Veselý. Oba hráči vybojovali 8,5 bodu, hodnocení jejich výkonů je ovšem značně rozdílné. Miroslav Schůrek odehrál výborný turnaj, byť v některých partiích pomohlo štěstí. Miroslav Veselý by naopak na některé partie raději zapomněl. Jeho výkon byl navíc odměněn ztrátou nemalého počtu ratingových bodů…

Další místa jsou již značně vyrovnaná. Potěšil zejména výkon Filipa Dvořáčka a také Mikuláš Derňár prokázal svoje kvality. Výkon Jakuba Probošta byl také dobrý, ačkoli „ve hře“ získal pouze dvě remízy, nabyté zkušenosti se budou jistě hodit.

Zase příště

Další přebor začne opět na podzim. Největší změnou budou přísnější kontroly odehraných partií a možná se zavede i vratný vklad. Přihlášky se budou přijímat od září do konce října! Nezapomeňte!

Odkazy

[ratings]