Rubriky
Ligy/přebory

Áčko má další body

Družstvo Makkabi Boskovice dokázalo ve čtvrtém kole KPIIA porazit Lipovec „B“ rozdílem 6:2 a má na kontě výborných 9 bodů.

Jasný zápas

Lipovec má v letošním ročníku KPIIA opět dvě družstva. Oproti předchozím letům však tentokrát zaměnilo označení. Papírově silnější tým nese přídomek „C“ a slabší „B“. Za změnou názvů údajně stojí Zdeněk Hloušek, který chtěl hrát za družstvo „C“, jenže spoluhráči nechtěli o jeho sílu v béčku přijít a tak přišli s geniálním řešením – zaměnit písmenka…

Samotný zápas Boskovicím vyšel skvěle. Tým se možná nechal inspirovat souběžně hraným utkáním Lipovec „C“ – Tišnov, kde bylo rozhodnuto již během dopoledne! Přestože oba týmy patří papírově k nejsilnějším v soutěži a jejich souboj měl mnohé napovědět o případném postupu, dorazil Tišnov pouze v sedmi a navíc rozhodně ne v nejlepší kondici. Dvě rychlé prohry ho srazili na kolena a tak v době, kdy Boskovice s Lipovcem „B“ teprve začínali pořádný boj, vyklízeli tišnovští bojiště po debaklu 6:2.

Boskovicím získali rozhodující body zadní šachovnice. Zvítězil Tomáš Marcikán, Filip Dvořáček, Miroslav Veselý i Pavel Hubený. O něco později přidali body přední desky. Leoš Ševčík a Dušan Dobeš. Zejména Leoš se blýsk v koncovce efektním odchytem soupeřova střelce.

Partie se nepovedla pouze Radomíru Walletzkému, který se trochu nešťastně dostal do velmi pasivní pozice, kterou nedokázal udržet. Prohrál také Milan Boháček, kterému se partie příliš nepovedla. Soupeř navíc podal vynikající výkon prakticky bez významějších chyb.

Celkově Boskovice zvítězily 6:2 a připsali další 3 body. Z úvodních 4 kol tak mají 9 bodů za 3 výhry. Papírově nejtěžší soupeři ale teprve přijdou…

[ratings]