Rubriky
Turnaje

Vánoční turnaj vyhrál Kopřiva!

Necelých šest desítek šachistů bojovalo o vítězství na vánočním turnaji ve Sloupě. Vítězem se stal Oldřich Kopřiva (ŠK GARDE Lipovec), před Karlem Švehlou (Spartak Adamov) a Janem Mižákem (Spartak Adamov). Nejlépe umístěným hráčem Makkabi Boskovice se stal Filip Dvořáček na pátém místě.

Průměrná účast i kvalita

Vánoční turnaj přilákal do Sloupu 58 hráčů. Při srovnání s loňským ročníkem účast i úroveň mírně poklesla, přesto se představila řada předních okresních hráčů.

DSC_0002upr1
Přípravy před startem…

Celkovým vítězem se stal Oldřich Kopřiva, který se držel na předních příčkách po celý průběh turnaje a pro první místo si došel nečekaně hladce. Druhé místo obsadil Karel Švehla, třetí Jan Mižák.

Překvapení se odehrála celá řada. Na začátku turnaje by jistě nikdo nečekal, že Jiří Marek nebo Zdeněk Hloušek obsadí až 27. resp. 33. místo. Oba se však zároveň mohou chlubit nejvyšším pomocným hodnocením! Nečekaná byla také jména hráčů na předních místech. Třetí Jan Mižák a čtvrtý Jan Zemánek jsou sice vynikající hráči, rapid tempa se jim však většinou příliš nedaří. Důkazem mohou být výsledky z loňského roku, kdy Jan Zemánek obsadil 29. místo a Jan Mižák dokonce až 37. místo! Pátý Filip Dvořáček předvedl svůj (prozatím) nejlepší výkon a šesté místo Františka Havla bylo snad největším překvapením turnaje.

DSC_0005upr3
Turnaj v plném proudu…

 Boskovice v hojném počtu

Boskovice dorazily v nečekaném počtu 11 hráčů! Výsledkově se však příliš neprosadily. Čest klubu zachránil Filip Dvořáček, který jasně potvrdil svoji pozici jedné z největších nadějí okresního šachu. Páté místo vybojoval zaslouženě a nejednoho favorizovaného soupeře zaskočil nápaditou hrou zejména v koncovkách.

DSC_0004upr2
Libor Chloupek tuto partii překvapivě prohrál…

První desítku uzavřel Libor Chloupek, pro kterého to byl první turnaj po delší pauze.  Ve druhé desítce se umístil Miroslav Veselý, Milan Boháček a Pavel Hubený. Nejspokojenější byl z této trojice určitě Miroslav Veselý. Ostatní členové boskovické výpravy se umístili až v druhé polovině tabulky a jejich výkony se dají vesměs označit za průměrné. Potěšily zejména 3 body Jakuba Probošta, který se pomalu začíná rozkoukávat mezi staršími a zkušenějšími hráči.

Odkazy

[ratings]

2 reakce na „Vánoční turnaj vyhrál Kopřiva!“

Ten první odstavec je nějakej dochomtanej. J.Sekanina vůbec nehrál, tudíž se nemohl stát vítězem a J.Mižák není Lipovec ,ale Adamov…. 😆

Děkuji za upozornění! Úvodník jsem psal dodatečně pozdě v noci a trochu se to projevilo… 😥

Komentáře nejsou povoleny.