Rubriky
Ligy/přebory

Pěkná tečka za tím naším případem…

Poslední kolo KPIIA určilo definitivní umístění v tabulce. Pořadí na prvních místech doznalo pouze kosmetických změn, vítězství Rudice bylo jisté již po předchozím kole. Zajímavější boje se odehrály na konci tabulky. Žádný senzační výsledek, který by zachránil družstva z Vyškova a poslal do sestupových vod Blansko, však nepřišel. Sestoupit by tedy měl Lipovec, Adamov a Vyškov „C“.

ŠK Sokol Tišnov – Makkabi Boskovice

Tišnov do zápasu nastoupil v pozici jasného favorita. Domácí měli papírovou převahu na všech šachovnicích, rozdíl místy dosahoval i 200 bodů ratingu.

Tišnovští se dostali rychle do vedení 1,5:0,5, když po remíze Milana Boháčka s Janem Gubášem, prohrál Ladislav Petr. Srovnat dokázal Leoš Ševčík, kterému se povedlo v koncovce vytvořit nechytatelného volného pěšce. Skóre Boskovic záhy navýšil také Mirek Veselý s Filipem Dvořáčkem a protože v té chvíli měl už Pavel Jedlička figuru víc, vítězství se nečekaně přiblížilo. Pro Filipa to bylo teprve druhé vítězství v soutěži, navíc poprvé porazil ve vážné partii ratingově výrazně silnějšího hráče. Na 4,5:1,5 zvýšil Pavel Hubený, který svého soupeře pěkně přehrál.

Bod nakonec získal také Pavel Jedlička. Výhru si sice značně zkomplikoval, figuru navíc dokonce musel vrátit, ale nakonec přece jen dokázal prosadit pěšce. V poslední partii Radek Walletzký prohrál, což uzavřelo skóre na hodnotě 5,5:2,5 pro Boskovice!

Výhra v posledním zápase je krásnou tečkou za povedenou sezónou, kde cílem nebylo nic víc, než se v soutěži udržet i pro příští rok. Zisk konečného čtvrtého místa je skvělým úspěchem, zejména když přihlédneme k faktu, že tradiční opory – Dušan Dobeš s Liborem Chloupkem, většinu zápasů vynechaly.

[ratings]