Rubriky
Ligy/přebory

Stále v kontaktu

Poslední zápas v tomto roce znamenal pro Makkabi Boskovice „A“ domácí souboj s nebezpečným týmem ASK Blansko.

Zápas druhého a třetího týmu tabulky probíhal překvapivě klidně. Boskovice dostal rychle do vedení Filip Dvořáček, který využil lepší znalost zahájení a nenechal si ujít taktickou chybu soupeře. Druhý bod přidal po chvíli Leoš Ševčík. Svoji první výhru v sezóně konečně připsal i Libor Chloupek. S přispěním remíz Dušana Dobeše a Miroslava Veselého vedli Boskovice 4:1. Vítězný bod záhy zařídil Ladislav Petr, který opět přehrál soupeře  koncovce.

Poslední dvě partie trvaly podstatně déle. Pavel Hubený získal vyhranou pozici s Milanem Palašem, jenže svůj útok zahájil příliš zbrkle. Palašův nekrytý a slabý volný pěšec po Pavlově hrubce náhle ožil. Místo potupného sebrání zařídil zisk věže, což nevyhnutelně vedlo ke vzdání partie. Byl to jediný blanenský úspěch v zápase. Milan Boháček posléze výhrou uzavřel stav zápasu na 6:2 pro domácí Boskovice. Duel Hroza – Boháček byl díky řadě chyb nejnapínavější partií zápasu. Boháček vyšel ze zahájení jasně lépe, ve střední hře výhodu potvrdil, ale lehkovážná snaha rychle přejít do snadno vyhrané koncovky vyústila v těžkou hrubku a ztrátu kvality. Soupeř ale nehrál koncovku nejpřesněji. Nejprve prošel kolem cesty k výhodě, následně kolem několika jasných cest k remíze a nakonec sám vážně chyboval.

Vysoká výhra 6:2 potvrdila průběžné druhé místo Boskovic. Příští kolo se odehraje v novém roce, Boskovice jedou do Sloupu.

2 reakce na „Stále v kontaktu“

Pěkný článek i výsledek. Domnívám se, že o vlastní partii může autor psát v 1.osobě č.j. (podobně jako Neklan Vysloužil v 1.lize východ). 😎

Já píši raději ve 3. osobě. Každý tak pozná o koho se jedná, kdežto „já“ neznalému nic neřekne. Ze stejného důvodu také omezuji například jména soupeřů. Neznalý totiž těžko odliší, kdo hraje za který tým a příliš mnoho jmen pak dělá text méně přehledným. Aspoň taková je má osobní zkušenost 😉 .

Komentáře nejsou povoleny.