Rubriky
Ligy/přebory

Lipovec poprvé

Předposlední kolo KPIIA zavedlo boskovický „A“ tým do Lipovce. Roli favorita se povedlo potvrdit a vyhrát 6,5:1,5. Boskovice si upevnili třetí místo v tabulce, Lipovec „C“ poslední.

Lipovec „C“ patří k papírově nejslabším týmům soutěže. Vzhledem k vyrovnané soupisce jej ale není radno podceňovat. Boskovice do zápasu nastoupily bez dvou hráčů základní sestavy a proto se očekával vyrovnaný boj přinejmenším na zadních šachovnicích. Domácí ovšem nastoupili v nečekaně prořídlé sestavě. Výrazné ratingové převahy na všech stolech dávali boskovickým naději na rychlý a jednoznačný zápas.

Převaha hostí se nejrychleji projevila na zadních deskách. Boskovice se rychle ujaly vedení 3,5:0,5 a když vítězný bod přidal Libor Chloupek na první šachovnici, bylo o zápase rozhodnuto. Boj zbývajících tří dvojic byl přesto velmi zajímavý. Dušan Dobeš ještě dokázal z nepohodlné pozice přejít do vyhrané koncovky a zvýšit stav na 5,5:0,5, ale byl to poslední celý bod Boskovic. Milan Boháček totiž nedokázal porazit Milana Ševčíka a musel se spokojit s remízou. Nejhorší práce však čekala na Pavla Hubeného. Tomu se vůbec nepovedlo zahájení, přehlédl i taktickou šanci ve střední hře a dostal beznadějnou koncovku s kvalitou méně. Čestný bod pro domácí ale Oto Longhin odmítl a přijmul nabídnutou remízu. Proti hráči o více než 300 bodů ratingu silnějšímu byla prý remíza jeho životním úspěchem a nechtěl riskovat chybu.

[ratings]