Rubriky
Domácí

Odstartovali jsme novou sezónu!

Sobotní večer patřil tradičnímu oddílovému setkání na začátku nové sezóny a přátelskému bleskovému turnaji. 

Hráči

Nová sezóna se přiblížila a přinesla několik významných novinek. Předně přestoupili Libor Chloupek a Filip Dvořáček do Prušánek. Libor tím získal šanci hrát 2. ligu, Filip si zase může zahrát pod přímým dohledem svého trenéra Jiřího Marka. Přestup je to samozřejmě formální, způsobený velkým množstvím „písmenek“ v prušáneckých sestavách.

Z Kunštátu do Boskovic přestoupil Martin Král, dříve pravidelný účastník turnajů v DDM. V klubu jsme nedávno přivítali také nadějného Vladislava Martinyuka, který své umění poprvé předvede za pár dní v Boskovicích v rapidu a bleskovém turnaji.

Družstva

Poprvé v historii postaví Makkabi čtyři týmy do soutěží družstev (KPIIA, OP, 2x ZS). Sestavy „áčka“ i „béčka“ byly v průběhu schůze rychle odsouhlaseny v podobě rozeslané všem hráčům na e-mail (pokud jej někdo nedostal, nechť se neprodleně přihlásí!). Kapitány zůstali Milan Boháček („A“ – KPIIA) a Radomír Walletzký („B“ – OP). Pozice Radka vzbudila jistou debatu, ale vzhledem k tomu, že v současnosti již má k dispozici počítač s připojením k internetu, byl ve funkci kapitána potvrzen. Výměna by přišla vhod i na místě Milana, který se před nedávnem stal vedoucím soutěže a v KPII se proměnil na „dokonalou šachovou medúzu“ (hráč, kapitán, rozhodčí i vedoucí soutěže v jedné osobě). Přesně takovou, před jakou vždy varoval Ladislav Palovský na školení rozhodčích.

Sestavy „céčka“ a „déčka“ v Základní soutěži Blansko budou upřesněny v průběhu tohoto týdne. Jasné ovšem je, že „déčko“ povede Jaroslav Probošt a hrací místnost bude v Knínicích.

makkabi_schuze_zari_2014
Turnaj běží na plné obrátky

Existujeme již 20 let

Není novinkou, že letos slaví šachový klub Makkabi 20 let od svého založení. Při té příležitosti se 17. listopadu uskuteční turnaj v rapid šachu, netradičně hraný formou „baskických“ šachů. Baskické šachy se hrají stejně jako klasické šachy, rozdíl je pouze v tom, že soupeři proti sobě nehrají jednu, ale dvě samostatné partie zároveň.

Bleskový turnaj

Tradičního bleskového turnaje se zúčastnilo 9 hráčů. Dvoukolový systém zvládl nejlépe Milan Boháček, který v 16 partiích ztratil jen 1,5 bodu. Výsledky jsou k dispozici na Chess-Results, ale vzhledem k přátelské a veselé atmosféře je nutné je brát s jistou rezervou. Ne všichni předvedli zcela soustředěný výkon ;-).