Rubriky
Ligy/přebory

Šťastná výhra v Blansku zmírnila sestupové starosti

Poslední letošní zápas KPIIA zavedl Boskovický tým na půdu Blanska. Nebezpečný soupeř dokázal zaskočit favorizovanou Kuřim i Lipovec a nebylo radno jej podcenit. Zisk tří bodů by navíc pro oba týmy znamenal posun do klidného středu tabulky, daleko od sestupových míst.  

Zápas začal v nečekaně bleskovém tempu. Po hodině hry se řada partií blížila do koncovek. Jediným rozvážným zůstal Dušan Dobeš, který pravidelně hrává přes pět hodin a úvodní hodinka mu slouží jen k odehrání několika tahů na rozcvičení.

Přední šachovnice
Přední šachovnice

Záhy jsme se dostali do vedení 3:0, když zvítězili Miroslav Veselý, Tomáš Marcikán a Leoš Ševčík. Remízu přidal Milan Boháček a za stavu 3,5:0,5 se zdálo, že zápas v klidu dohrajeme. Ladislav Petr sice s několika pěšci méně bojoval o remízu marně a blanenský tým díky tomu snížil na 3,5:1,5, ale Pavel Hubený i Filip Dvořáček stáli velmi povzbudivě.

Lukáš Slouka porazil Ladislava Petra
Lukáš Slouka porazil Ladislava Petra

Rozhodující bod nakonec získal právě Filip Dvořáček. Pěkným taktickým obratem se dostal do koncovky se dvěma pěšci více. Soupeř záhy kapituloval. Následná analýza ovšem potvrdila to, co si řada přihlížejících myslela. Různí střelci mohli v jistou chvíli zajistit Filipovu soupeři, Petru Dufkovi, remízu i se dvěma pěšci méně! Blanenský tým bude toto zaváhání ještě dlouho mrzet. Zbývající dvě partie totiž dokázaly vyhrát a právě zbytečná prohra Petra Dufka je stála zápasovou remízu.

Filip Dvořáček (sedící vlevo) dokázal svého soupeře zmást...
Filip Dvořáček (sedící vlevo) dokázal svého soupeře zmást…

Šťastná výhra Boskovice katapultovala na průběžné čtvrté místo v tabulce, prozatím dost daleko od sestupových vod. V dalším kole nás čeká domácí souboj s Lipovcem.

1 komentář u „Šťastná výhra v Blansku zmírnila sestupové starosti“

Filip doma při analýze zjistil, že jeho pozice přece jen vyhraná byla (byť jen o jedno jediné tempo), takže jsme si nakonec vyhrát skutečně zasloužili trochu víc…

Komentáře nejsou povoleny.