Rubriky
Domácí Mládež Turnaje

Pohár DDM získal Vladislav Martyniuk

Pohár DDM letos ovládly Boskovice. Nejlepším hráčem celého seriálu se stal Vladislav Martyniuk, před druhým Jakubem Proboštem a třetím Jakubem Loubalem. Všichni tři hájili barvy pořádajícího klubu. 

Závěrečný turnaj žádné velké překvapení nepřinesl. Vladislav svým pátým vítězstvím potvrdil roli nejsilnějšího hráče, podobně jako Jakub potvrdil roli turnajové dvojky. Bojovat se mohlo ještě o celkové třetí místo, ale největší Jakubův konkurent, Martin Borýsek z Jevíčka, nedorazil.

Trojice nejlepších. Zleva: Jakub Probošt, Vladislav Martyniuk, Jakub Loubal. (zdroj: DDM Boskovice)
Trojice nejlepších. Zleva: Jakub Probošt, Vladislav Martyniuk, Jakub Loubal         (zdroj: DDM Boskovice).

Během sedmi turnajů se v DDM představilo celkem 46 různých hráčů z Boskovic, Jevíčka, Kunštátu i Lipovce. Takřka třicet z nich odehrálo aspoň čtyři turnaje.

Hra v plném proudu (zdroj: DDM Boskovice).
Hra v plném proudu (zdroj: DDM Boskovice).

Největší účast měl listopadový turnaj, hraný zároveň jako přebor ZŠ Boskovice. Za šachovnici usedlo 34 hráčů a hráček! Naopak nejmenší byl úvodní turnaj v říjnu, kdy hrálo „pouze“ 20 hráčů.

První šachovnice (zdroj: DDM Boskovice).
První šachovnice (zdroj: DDM Boskovice).

Nejlepším neregistrovaným hráčem, nehrajícím za žádný šachový klub, se stal Pavel Menšík, navštěvující šachový kroužek v DDM Boskovice. Obsadil celkové desáté místo. Jeho nejlepším turnajovým výsledkem bylo šesté místo z březnového turnaje.

Vyhlášení výsledků (zdroj: DDM Boskovice).
Vyhlášení výsledků (zdroj: DDM Boskovice).

Nejúspěšnějším hráčem Jevíčka se stal celkově čtvrtý Martin Borýsek. Mohl pomýšlet i výše, ale Jevíčko poslední turnaje vynechalo a Martin tak nemohl napravit nepříliš povedený únorový výsledek. Ondřej Doležel byl nejlepším hráčem Kunštátu. Vyrovnané výkony jej vynesli na celkové páté místo. V úvodním turnaji se podíval i na stupně vítězů. Celkově šestý Jan Kovařík se stal nejlepším hráčem Lipovce. Dařilo se mu především v posledních dvou turnajích.

Nejlepší hráč Vladislav Martyniuk (zdroj: DDM Boskovice).
Nejlepší hráč Vladislav Martyniuk spolu s putovním pohárem (zdroj: DDM Boskovice).

Závěrem se sluší poděkovat všem hráčům, rodičům, pořadatelům i sponzorům, kteří pomáhali a umožnili turnaj uspořádat. Speciální poděkování pak patří DDM Boskovice za poskytnutí hracích prostor a celého zázemí.

Hráči (zdroj: DDM Boskovice).
Hráči (zdroj: DDM Boskovice).

Všechny důležité informace o šachových turnajích v DDM naleznete na samostatné stránce seriálu O putovní pohár DDM.