Rubriky
Domácí Nezařazené

Informace z dubnové oddílové schůze

Tradiční klubová schůze na konci sezóny zhodnotila výkony boskovických družstev v dlouhodobých soutěžích, připravila změny ve vedení klubu a seznámila hráče s přípravou květnových turnajů.

Schůze proběhla v náhradních prostorách. Restaurace Makkabi je v dubnu otevřena pouze přes poledne, ale od května by se měla vrátit k běžnému provozu.

Hlavním tématem se stalo definitivní odstoupení Pavla Hubeného ze všech funkcí. Zatím jej nahradil výkonný výbor ve složení Milan Boháček, Jaroslav Probošt a Tomáš Marcikán. Definitivně bude nové vedení potvrzeno na začátku nové sezóny.

Hodnocení družstev vyznělo celkově pozitivně, přes jisté zklamání z nezdařeného postupu „áčka“. Výrazný krok vpřed se podařil „déčku“, což doložilo i konečným čtvrtým místem v Základní soutěži. Příští sezóna ale pravděpodobně přinese některé významné změny. Odlišný bude způsob sestavování soupisek „áčka“ a „béčka“, které letos zohledňovaly především rating. „Céčko“ pravděpodobně čeká zánik, vzhledem k přetrvávajícím potížím s docházkou.

Nový výkonný výbor se ujal také pořádání turnajů. Černohorský soudek proběhne v tradičním termínu na přelomu dubna a května, přesněji 1. května. Naopak zrušen byl zářijový bleskový turnaj, místo kterého se 15. května uskuteční turnaj v rapid šachu.

Zápis ze schůze zpracovaný Pavlem Hubeným (v pdf).