Rubriky
Domácí Mládež Turnaje

Říjnový pohár SVČ ovládl Vladislav Martyniuk

Úvodní turnaj nové sezóny přilákal takřka 30 mladých šachistů. Celkovým vítězem se stal domácí Vladislav Martyniuk, který vyhrál všech pět partií. Druhé místo získal Jakub Loubal, třetí Huslen Jargalsaikhan. Mladší kategorii ovládl celkově čtvrtý Jakub Havel. 

Říjnový turnaj proběhl ve svižném tempu. Rychlými výhrami to potvrdil i pozdější vítěz Vladislav Martyniuk, který se na turnaj přišel rozehrát před nedělním zápasem. Nedávný účastník MČR mládeže v rapid šachu nebyl v žádné partii významněji ohrožen a to přesto, že občas přehlédl zjevnou taktiku.

Nejlepší trojice turnaje (zdroj: SVČ Boskovice)
Nejlepší trojice turnaje (zdroj: SVČ Boskovice)

Druhé místo získal další zkušený hráč Boskovic, Jakub Loubal. Jakub mohl jen litovat partie s Vladislavem, kde hrál zbytečně rychle a prohrál takřka bez odporu. Bronzovou příčku obsadil Huslen Jargalsaikhan z Lipovce.

Boj v plném proudu (zdroj: SVČ Boskovice)
Boj v plném proudu (zdroj: SVČ Boskovice)

Nejlepším hráčem v mladší kategorii se stal celkově čtvrtý Jakub Havel z Kunštátu. Druhé a třetí místo vybojovali šachisté Jevíčka – Vojtěch Glosser a Jan Staněk.

Začátek kola (zdroj: SVČ Boskovice)
Začátek kola (zdroj: SVČ Boskovice)

Potěšila hojná účast hráčů ze šachového kroužku SVČ. Mnozí odehráli svůj první šachový turnaj, přesto tvrdě bojovali a získali první cenné body. Nejlépe si z nováčků vedl celkově 14. Vojtěch Radosta.

Michal Andrlík (uprostřed) patří k nejmladším, ale také nejlepším hráčům turnaje, jen čas ho trápí... (zdroj: SVČ Boskovice)
Michal Andrlík (uprostřed) patří k nejmladším, ale také nejlepším hráčům turnaje, jen čas ho trápí… (zdroj: SVČ Boskovice)

Celkové výsledky jsou uloženy na Chess-Results, fotogalerii nabízí web SVČ Boskovice. Další turnaj se odehraje 24.11.2016, propozice a další informace o seriálu „O putovní pohár SVČ“ nabízí stránka turnaje.

Všech 29 účastníků turnaje (zdroj: SVČ Boskovice)
Účastníci turnaje (zdroj: SVČ Boskovice)