Rubriky
Domácí Mládež Turnaje

Na Slavii zvítězil Martin Pokladník

Sloupský šachista Martin Pokladník ovládl první ročník Podzimního turnaje. Vyhrál osm partií v řadě a zvítězil s náskokem 1,5 bodu. Druhé a třetí místo vybojovali domácí Milan Boháček s Pavlem Hubeným. Vladislav Martyniuk získal pro Boskovice i pozici nejlepšího hráče do 16 let.

Martin Pokladník si vítězství zajistil nekompromisním postupem. Vyhrál osm partií v řadě a první místo měl jisté kolo před koncem turnaje. Přemožitele našel až v posledním partii. Podlehl Leoši Ševčíkovi z Adamova.

Martin Pokladník čeká na zahájení posledního kola.
Martin Pokladník čeká na zahájení posledního kola.

Druhé místo získal Milan Boháček z pořádajícího oddílu Slavia Boskovice. Jako první nasazený pomýšlel ještě o stupínek výše, ale rozhodující partii s Martinem Pokladníkem nezvládl. V napínavém souboji sice získal pěšce, ale v následných taktických zápletkách se jej raději rozhodl vrátit s vidinou lepšího času a šancí na příjemnější koncovku. Martin ale v závěru partie prokázal lepší nervy a nakonec dal mat jen pár sekund před pádem svého praporku.

Hráči měli pohodlí
Hráči měli pohodlí, salonek restaurace Slavia nabídl dostatek prostoru

Třetí místo získal Pavel Hubený, který o půl bodu pomocného hodnocení předběhl Jaromíra Veselého. Páté místo získal Leoš Ševčík, kterému k lepšímu umístění nepomohla ani výhra nad vítězem turnaje.

Nová boskovická posila Jan Vaňhara (vlevo) partii s oddílovým kolegou Vladislavem Martyniukem prohrál
Nová boskovická posila Jan Vaňhara (vlevo) partii s oddílovým kolegou Vladislavem Martyniukem prohrál

Nejlepším žákem se dle předpokladů stal Vladislav Martyniuk na celkovém šestém místě. Pochlubit se mohl i cennými skalpy Jiřího Marka a Pavla Hubeného. Druhý byl v mládežnické kategorii Jakub Loubal a třetí místo získal Jan Kovařík z Lipovce.

Soustředěný Jakub Loubal
Soustředěný Jakub Loubal

Šachový turnaj se poprvé konal v prostorách restaurace Slavia, kde našel boskovický šachový klub nové působiště. Pořadatelé proto mohli všem zúčastněným nabídnout kromě tradičního občerstvení i oběd. Samotná hrací místnost se navíc ukázala dostatečně prostorná i pro pořádání větších turnajů. Pokud Slavia zachová boskovickým šachistům přízeň i v budoucnu, jistě se tu odehraje mnoho dalších šachových akcí.

Nejmladší hráči a zástupci šachového kroužku při SVČ Boskovice
Nejmladší hráči a zástupci šachového kroužku při SVČ Boskovice

Domácí hráči tvořili polovinu startovního pole a předvedli většinou solidní výsledky. Především pro mladé hráče z šachového kroužku byl turnaj velmi přínosný a poučný. Spokojený nemohl být jen Jaroslav Probošt, který získal pouze tři body ze hry. Horší soustředění však snadno vysvětlí množství organizačních povinností.

Domácí hráči
Domácí hráči (a Leoš Ševčík z Adamova :-D)

Pořadatelé děkují všem sponzorům, jmenovitě hotelu a restauraci Slavia, společnostem TOPNET, Teluria, pivovaru Černá Hora a také Liboru Chloupkovi za podporu. Hráčům patří poděkování za účast. Zvláštní poděkování zaslouží Miroslav Osouch za obsluhu losovacího programu.

Luboš Ševčík byl nejlepším hráčem z lipovecké výpravy
Luboš Ševčík (vlevo) byl nejlepším hráčem z lipovecké výpravy, cenu za osmé místo mu předal zástupce organizačního týmu Jaroslav Probošt

Konečné pořadí

Poř. St.č. Jméno Rtg Klub/Místo Body  PH 1 
1 5 Pokladnik Martin 1940 Tj Sloup 8,0 44,0
2 1 Bohacek Milan 2027 Sk Svitavy 6,5 50,5
3 7 Hubeny Pavel 1860 Slavia Boskovice 6,0 49,0
4 2 Vesely Jaromir 1977 Lokomotiva Brno, Z.S. 6,0 48,5
5 3 Sevcik Leos 1973 Spartak Adamov 6,0 48,0
6 9 Martyniuk Vladislav 1706 Slavia Boskovice 5,5 45,5
7 6 Zemanek Jan 1915 Slavia Boskovice 5,0 49,5
8 8 Sevcik Lubos 1752 Sk Garde Lipovec 5,0 43,0
9 13 Brda Vlastimil 1436 Slavia Boskovice 5,0 31,0
10 4 Marek Jiri 1960 Podluzan Prusanky Z.S. 4,5 44,0

Kompletní výsledky nabízí databáze Chess-Results.