Rubriky
Turnaje

Jiří Marek stříbrný v Lipovci

Tradiční okresní šachový turnaj v Lipovci těsně vyhrál Martin Handl před Jiřím Markem. Třetí místo získal Vlastimil Chládek.

Boj o první místo byl napínavý až do posledního kola. Přímý souboj o vítězství mezi Martinem Handlem a Jiřím Markem skončil v závěrečném kole remízou, rozhodnout muselo až pomocné hodnocení. Šťastnější byl adamovský Martin Handl.

Stříbrný Jiří Marek byl nejlepším hráčem boskovické výpravy. Turnaj zahájil senzační prohrou s Josefem Ševčíkem, ale v dalším průběhu dovolil soupeřům jen dvě remízy. Výborné šesté místo obsadil Pavel Hubený. Prohrál jen jednu partii s Martinem Pokladníkem. Leoš Ševčík skončil jen o jedno místo hůře. Do první desítky se dostal i devátý Milan Boháček.

Dušan Dobeš obsadil až 19. příčku. Turnaje se zúčastnil po delší odmlce a příliš spokojený být nemohl. Pěkné 26. místo naopak vybojoval Vladislav Martyniuk, druhý nejlepší žák turnaje za Jiřím Vašíčkem. Výkony žáků patřily k ozdobě celého turnaje, nikdy předtím neuhráli nejlepší tolik bodů jako letos. Vlastimil Brda obsadil 53. místo, neregistrovaný Ondřej Elstner celkové 54. místo.

Celkové výsledky na Chess-Results.