Rubriky
Domácí Mládež Turnaje

Pohár SVČ získal Vladislav Martyniuk

Vladislav bez obtíží splnil roli favorita. Zvítězil v pěti turnajích a své konkurenty nechal daleko za s sebou. Druhé místo vybojoval Jakub Havel z Kunštátu a třetí Filip Řehořek z Jevíčka.

Boskovický Vladislav Martyniuk neměl v letošním seriálu mládežnických rapid turnajů O putovní pohár SVČ vážnou konkurenci. Hrál v pěti ze sedmi turnajů a všechny své účasti proměnil ve vítězství. V celkovém pořadí seriálu, které určují body ze čtyř nejlepších umístění, získal maximální počet 200 bodů. Druhé místo obsadil Jakub Havel z Kunštátu. Jakub se na stupně vítězů vyšvihl především díky výborným výsledkům na začátku roku. V únorovém turnaji zvítězil a v březnu obsadil druhé místo. Bronzový stupínek vybojoval Filip Řehořek z Jevíčka. Podobně jako Jakub se chvíli rozehrával, ale později patřil k pravidelným bojovníkům o nejvyšší příčky. Na druhé místo ztratil pouhé dva body.

Trojice vítězů (zroj: SVČ Boskovice)

Výborným desátým místem se blýskl domácí Vojtěch Ochmanský, nejlepší z neregistrovaných hráčů. Bodově se vyrovnal podstatně zkušenějším soupeřům. Skvělým výsledkem v závěrečném turnaji na sebe upozornil také Vojtěch Radosta. Naopak za očekáváním zůstala Michaela Proboštová. Jedna z nejzkušenějších hráček se až příliš často dopouštěla hrubých chyb.

Vítěz vybírá daň… (zdroj: SVČ Boskovice)
…kterou si záhy odnáší v batohu 😀 (zdroj SVČ Boskovice)

Startovní listiny zaznamenaly dohromady 41 různých hráčů. Kromě domácích Boskovic se představili také pravidelní návštěvníci z Kunštátu, Jevíčka a Lipovce. V lednovém turnaji startoval i Jiří Vašíček ze Sloupu. Aspoň čtyř turnajů se zúčastnilo 25 hráčů. Nejpočetnější byl listopadový turnaj s 32 hráči, průměrná účast překonala 23 hráčů.

Všichni účastníci závěrečného turnaje (zdroj SVČ Boskovice)

Kompletní výsledky na stránce turnaje.