Rubriky
Ligy/přebory

Neuvěřitelná výhra nad Rudicí

Hosté z Rudice na nás vyrukovali s prakticky nejsilnější sestavou včele s jedničkou soutěže Michalem Radou a svátečním, ale hodně silným hráčem Alešem Nečasem. Naše sestava byla oslabena o mladou hvězdu Filipa Dvořáčka, kterého ale plně nahradil náš nový hráč – na osmičce Radek Trmač.

První skončila partie Tomáš Marcikán-Drahoš Nejezchleb. Tomáš po úvodních přestřelkách dospěl do remízové pozice, nabídku sice nepřijal, ale o několik tahů dále skončila partie remis. Jirka Marek se silným Danešem Poláchem též odmítl remis, ale v koncovce nestejnopoláků s pěšcem méně nakonec prohrál. Prohrávali jsme, ale stav nečekaně srovnal Milan Boháček. První poločas hrál on, druhý Michal Rada, ale Milan k údivu všech vyhrál. Na všech pěti šachovnicích byl výsledek na vážkách, Honza a Mirek stáli hůře, Dušan a Radek lépe a má uzavřená pozice se dala prolomit pouze obětí figury. Pak se ale děly věci!

Dušan výborně využil lepší pozice a vyhrál s matadorem soupeře Pavlem Loubalem. Ve vidině dobrého výsledku jsem remis po asi 6. nabídce přijal s tím, že asi zápas skončí 4,5:3,5. Mirek Veselý koncovku 1 pěšec proti 2 a po jednom J zhoršil, přišel o jediného pěšce a prohrál. Radek Trmač tlačil na pilu, získal pěšce, ale zkušený Jirka Klinkovský st. přešel do remízové pozice. Dohrávala se poslední partie mezi Alešem Nečasem a Honzem Zemánkem. Honza s pěšcem více v remízové pozici neuvěřitelně vyhrál a tím i celý zápas…!

Vyrovnanému zápasu by slušel výsledek 4:4, ale Caisa se přiklonila k nám, co k tomu více poznamenat. Některé výsledky mohly být naopak, co více dodat.

V příštím kole jedeme na tradičně silného soupeře do Tišnova, co Caisa na to? Na bohyni však nespoléhám a věřím našemu hodně silnému týmu.

Poř. Družstvo V R P Body Skóre Partie
1. Slavia Boskovice 2 0 0 6 12.0 10
2. Sokol Rudice 1 0 1 3 9.0 6
3. ASK Blansko 1 0 1 3 8.5 5
4. Spartak Adamov „B“ 1 0 1 3 8.0 6
5. TJ Sloup 1 0 1 3 8.0 5
6. ŠK Kuřim „C“ 1 0 1 3 7.5 6
7. ŠK Lokomotiva Brno „C“ 1 0 1 3 7.5 6
8. MKS Vyškov „B“ 1 0 1 3 5.0 3
9. ŠK Sokol Tišnov 0 1 1 1 7.5 4
10. ŠK Lipůvka 0 1 1 1 7.0 4

Kompletní výsledky na Chess-Results a v databázi ŠSČR.

1 komentář u „Neuvěřitelná výhra nad Rudicí“

Doplním zajímavosti zápasu, které jsem zapomněl uvést v textu:
V partii Jiří Klinkovský vers. Radek Trmač vznikla kuriózní koncovka K proti K a 2 J.
V partii Michal Hnilička vers. autor článku v 60 tazích vyměnili jeden pár lehkých figur a 1 pár pěšců…

Komentáře nejsou povoleny.