Rubriky
Ligy/přebory

„Béčko“ vyhrálo v Jedovnicích

V šestém kole jsme jeli do Jedovnic v základní sestavě a přesto se výhra nerodila snadno. 

První bod zajistil František Kulhavý. Jeho soupeř obětoval střelce za dva pěšce s vidinou získání obětované figury zpět. V tom se ale přepočítal. Po deseti tazích s figurou méně a dvou spojených volných pěšců u soupeře, raději partii vzdal. Druhý bod přidal Karel Zapletal. Jeho soupeř obětoval jezdce za útok, ale nezvolil správný postup a partii prohrál. Jako třetí dohrál svou partii Radek Trmač. Ve vyrovnané a zablokované pozici se dohodl se soupeřem na plichtě.

Ze zbylých partií pouze Mirek Prudil stál na výhru, ale zbytek nevypadal vůbec dobře. Pavel Loubal nabídl soupeři remis sice s pěšcem více, ale v horší pozici. Po delším přemýšlení soupeř nabídku přijal a vedli jsme 3 : 1. Janu Havlovi se s pěšcem méně podařilo přejít do koncovky nestejných střelců a partii zremizovat. František Havel stál se třemi pěšci méně jasně na prohru. Soupeř však sérií chyb postupně o ně přišel a partie byla remis. Výhru nám pojistil Mirek Prudil uplatněním materiální převahy k matovému útoku.

Jako poslední se dohrála partie Jiřího Marka. Jirka začal jako vždy útokem ve Skotském gambitu. Při svém stylu hry prohlašuje, že pěšce nepočítá. Jenže jeho útok vyšuměl do ztracena a při spočítání pěšců zjistil, že má o dva méně. Snažil se ještě partii zremizovat, ale soupeř prosadil pěšce do dámy. Po 5 výhrách v okrese tak utrpěl první porážku. Vzhledem k průběhu jednotlivých partií jsme museli být s výhrou 5 : 3 spokojeni.

Sokol Jedovnice   Letovice (Slavia Boskovice B)
Matuška Jan Z 1810 ½ ½ 1998 Loubal Pavel H Z
Kunc Alois Z 1689 1 0 1907 Marek Jiří H Z
Fránek Stanislav Z 1641 ½ ½ 1724 Havel František H Z
Keprt Jaroslav Z 1507 ½ ½ 1710 Havel Jan Z
Fedra František Z 1095 ½ ½ 1751 Trmač Radek Z
Fedra Jakub 1130 0 1 1807 Prudil Miroslav Z
Sládek Jaroslav H 1375 0 1 1720 Kulhavý František Z
Tatar Vítězslav 1000 0 1 1640 Zapletal Karel Z
  3 5  

Kompletní výsledky na webu ŠSČR.