Rubriky
Ligy/přebory

„Béčko“ vyhrálo okresní přebor!

Poslední kolo okresního přeboru přineslo přímý souboj o první místo mezi našim „béčkem“ a Lipovcem. V rozhodujícím zápase se nám vcelku dařilo.

Jako první dohrál Petr Kulhavý. Nabídl soupeři remis a ten ji přijal. Radek Trmač zatlačil soupeře do velké defenzivy a ten po materiálních ztrátách musel vzdát. Jan Havel dostal nabídku na remis, kterou ve vyrovnané pozici přijal. Nedařilo se Mirkovi Prudilovi. Dostal se do vazeb ze kterých se bez ztráty materiálu nešlo vymanit. Bez figury a ve špatné pozici ještě dostal mat. Jirka Marek ve věžovce s pěšcem méně využil nepřesné hry soupeře k zisku pěšce. Vznikla tak vyrovnaná a jasně remízová pozice. Za stavu 2,5:2,5 stál František Havel jasně na výhru. V koncovce střelce proti jezdci měl čtyři pěšce navíc, rozdělené na obě strany šachovnice. Za tohoto stavu obdržel František Kulhavý v pozici s kvalitou více nabídku na remis. Pavel Loubal měl v daný okamžik pěšce navíc a vzhledem k situaci na ostatních šachovnicích nabídl remis, která byla přijata. Vzhledem k jisté výhře Františka Havla remis přijal i František Kulhavý. Po několika tazích také dovedl František Havel svoji partii i celé utkání k výhře.

Vítězný tým, zleva: Radek Trmač, Miroslav Prudil, Pavel Loubal, František Havel, František Kulhavý, Petr Kulhavý, Jiří Marek, Jan Havel (foto: Pavel Hubený)

I když se nám v nástavbové části příliš nedařilo tak rozhodující utkání jsme zvládli.

1 komentář u „„Béčko“ vyhrálo okresní přebor!“

Komentáře nejsou povoleny.