Rubriky
Domácí Mládež Turnaje

Boskovice proti „zbytku světa“

Okresní přebor družstev mládeže ve vážném šachu ovládl kombinovaný tým Kunštátu a Lipovce. Boskovice obsadili druhé místo, když s vítězi prohráli dvakrát 3.5:1.5.

Letošní přebor se rodil velmi těžce. Původní představa hrát stejným systémem jako loni, tedy čtyřčlenná družstva systémem „každý s každým“ rozděleným na dvě trojkola ve dvou dnech, vzala ze své pro nedostatek vhodných termínů. Náhradní řešení v podobě jednoho trojkola vypadalo při předpokládané účasti čtyř družstev nadějně, ale den před startem se náhle odhlásilo Jevíčko a definitivní konec všem plánům udělal Kunštát, který dorazil do hrací místnosti s pouhými třemi hráči. Nekompletní dorazil i Lipovec, ale ten hlásil potíže se skládáním sestavy dlouho dopředu. Jediným klubem, který složil kompletní družstvo, včetně jednoho náhradníka, se staly domácí Boskovice. Nakonec proti sobě hrála dvě pětičlenná družstva. První družstvo tvořili tři hráči Kunštátu a dva hráči z Lipovce, druhé družstvo bylo z Boskovic.

Pozápasové analýzy v plném proudu.

Dvoukolový zápas dopadl lépe pro složené družstvo Kunštátu a Lipovce, které zvítězilo dvakrát 3.5:1.5. Body si vítězové zajistili na předních šachovnicích, když boskovičtí hráči dopláceli především na nepozornost a zbrklost. Na zadních šachovnicích byly partie vyrovnanější, ale celkový výsledek zvrátit nemohly. 

Vítězné družstvo z Kunštátu a Lipovce.
Boskovice skončily na druhém místě.

Poděkování patří všem zúčastněným hráčům a jejich trenérům i SVČ Boskovice, které společně s našim šachovým klubem akci pořádalo.

 Bo.  Slavia Boskovice  Rtg 3.0:7.0  ŠK Kunštát-ŠK Garde Lipovec  Rtg
 1.1  Ochmanský Vojtěch  1000 0:2  Štoudek Michal  1260
 1.2  Janda Albert  1128 0:2  Kovařík Jan  1246
 1.3  Liška Filip  1000 0:2  Havel Jakub  1209
 1.4  Menšík Pavel  1036 1.5:0.5  Petržela Viktor  1051
 1.5  Radosta Vojtěch  1000 1.5:0.5  Kříž Petr  1068

Kompletní výsledky na Chess-Results.