Rubriky
Domácí

Odešel náš spoluhráč, kamarád a dobrý člověk Míra Prudil

Dne 16. 4. 2020 náhle zemřel ve věku 68 let náš spoluhráč ze šachového klubu Slavia Boskovice – Letovice Miroslav Prudil.

Se šachovými soutěžemi začal již v roce 1971, kdy jsme spoluzakládali pod vedením Pavla Loubala staršího šachový oddíl v Letovicích. Po 20 letech činnosti se v porevoluční době šachový oddíl rozpadl. Několik hráčů mělo v té době jiné priority, starosti a zájmy.

Po 25 letech jsme s Mírem a několika dalšími bývalými hráči Letovic a několika novými obnovili šachovou činnost v Letovicích pod záštitou šachového klubu Slavia Boskovice. V čase kdy jsme již omezili své pracovní vytížení jsme se opět začali bavit šachovou hrou, jednak abychom procvičili své mozkové buňky a také měli příležitost k setkávání se s přáteli. Po 4 odehraných sezónách však Mirka předčasně zradilo zdraví a my se po jeho odchodu musíme vypořádat se skutečností, že již nikdy spolu nezasedneme k šachovému zápasu, nebo neposedíme při rozboru našich partií.

Míra odehrál svůj poslední šachový zápas 19. 1. 2020. Potom mně oznámil, že další zápasy vynechá, aby si odpočinul. Ani v nejčernějším snu by mně nenapadlo že již žádný další zápas nepřidá.

Poslední rozloučení s Mírem se koná v úterý 21. 4. 2020 v 16.00 hodin ve Smuteční obřadní síni města Boskovic. Za spoluhráče z šachového družstva František Kulhavý.

2 reakce na „Odešel náš spoluhráč, kamarád a dobrý člověk Míra Prudil“

Vyslovuji upřímnou soustrast rodině i všem blízkým pana Miroslava Prudila.

Komentáře nejsou povoleny.