Rubriky
Domácí Nepřehlédněte

Schůze bez zádrhelů, doprovodný turnaj bez překvapení

Čtvrteční oddílové schůzi předcházel malý turnaj hraný vyřazovacím systémem. Desetiminutové tempo nejlépe vyhovovalo Milanu Boháčkovi, který zvítězil před Vojtěchem Ochmanským a Pavlem Hubeným. Čtvrté místo získal Jan Vaňhara, pátou až šestou příčku si rozdělili Jaroslav Probošt s Jaroslavem Švancarou a sedmé až osmé místo připadlo Vlastimilu Maděryčovi s Mikulášem Derňárem.

Vojtěch Ochmanský (černé) po boji porazil Vlastimila Maděryče.

Divácky nejatraktivnější byl semifinálový souboj Jana Vaňhary s Vojtou Ochmanským. První partie skončila remízou. Dodatečná hra vypadala dlouho lépe pro Jana, který dosáhl s lepším časem na vyhranou koncovku. V závěru partie ovšem zapomněl na čas a v tísni nastavil dámu.

Pavel Hubený proti Mikuláši Derňárovi.

Schůze proběhla bez obtíží. Výbor v krátkosti shrnul výsledky a činnost klubu v posledním roce a stručně se projednal také výhled pro soutěže družstev. Nejdůležitější organizační změnou se stalo oddělení hráčů z Letovic do vlastního klubu. Tato změna byla ovšem domluvena už po skončení loňské sezóny a nijak nenarušila činnost klubu. Změna byla spíše administrativní záležitostí.

Jaroslav Probošt (bílé) proti Janu Vaňharovi.

Webové stránky prošli na jaře modernizací, stejně jako profil na facebooku. Úplnou novinkou je klubový kanál na YouTube, který se postupně plní obsahem. Proměnlivé úspěchy zaznamenaly oddílové on-line turnaje. Tréninky byly opět přesunuty na Slavii a Milan Boháček představil nový plán tréninkových přednášek. V plném proudu je příprava Boskovického soudku, plánovaného na 11. října.

Jaroslav Švancara dělil 5.-6. místo.

Klub byl letos mimořádně úspěšný také v žádostech o dotace od města Boskovice. Díky této podpoře máme pro nadcházející sezónu připravenu novou sadu digitálních hodin!