Rubriky
Domácí Mládež Nepřehlédněte Turnaje

On-line zápas tentokrát zvládlo lépe Znojmo

Odvetný zápas mezi Boskovicemi a Znojmem dopadl tentokrát lépe pro hráče z jihu Moravy. Znojmo vyhrálo 10,5:9,5. Průběh zápasu i výsledky na jednotlivých šachovnicích se dokonale otočily. Boskovicím se dařilo na zadních šachovnicích, kde výrazně bodovala mládež a naopak přední desky přinesly body Znojmu. Nešlo o žádné překvapení. Tým Znojma totiž výrazně posílil šachový mistr Jan Dočekal.

Druhý zápas byl otevřen nejen hráčům z boskovického a znojemského klubu, ale všem okresním hráčům. Většinu šachovnic přesto obsadili hráči z Boskovic a Znojma. Složení dvojic tentokrát mírně favorizovalo hráče Znojma, kteří dokázali své převahy využít. Za těsnou porážku se tak Boskovice nemusí stydět. Velkou pochvalu zaslouží mladé naděje. Minule se jim příliš nevedlo, tentokrát své soupeře zle trápili. Miriam Pospíšilová dokonce vyhrála 2:0. Eriku Šustr remizoval 1:1 a půl bodu si připsal i Vojtěch Radosta, který hrál on-line zápas poprvé. Bez bodu skončil jen Max Machek, ale ten teprve sbírá zkušenosti a zaslouží pochvalu už za to, že se zúčastnil a svému soupeři statečně vzdoroval.

Radek Skoumal si vyžádal odvetu s Jaroslavem Švancarou, ale výsledek byl stejný jako minule, 2:0 pro boskovického hráče. Dařilo se i Proboštovým, kteří dovolili soupeřům uhrát jen půl bodu. Na dalších šachovnicích už se boskovickým tolik nedařilo. Milan Boháček i Miroslav Veselý bojovali proti výrazně silnějším soupeřům, takže nakonec přispěli svému družstvu jen ziskem půl bodu. Hladce prohrál i Tomáš Marcikán.

BlanenskoZnojemsko
Jméno (přezdívka)VTVTJméno (přezdívka)
Milan Boháček
(Millbo)
KM0,5-1,5MJan Dočekal
(thesting22)
Miroslav Veselý
(pilosek72)
II0-2KMZdeněk Molík
(zdenek)
Jakub Probošt
(Kulyz)
II2-0IIJakub Marek
(argemar)
Tomáš Marcikán
(svTomas)
II0-2IIIJakub Molík*
(kubista)
Jaroslav Probošt
(jara4444)
III1,5-0,5IIIFilip Čtveráček*
(FilipCtv)
Jaroslav Švancara
(Jarecek) (N)
III2-0IIIRadek Skoumal
(Radys1973) (A)
Vojtěch Radosta*
(VojtechR)
IV0,5-1,5Ivan Kovács
(ikovacs)
Miriam Pospíšilová*
(MiriamPospisilova) (A)
IV2-0Marek Peroutka*
(marekzn) (A)
Eriku Šustr*
(xving)
IV1-1Matěj Peroutka*
(Maty2007)
Max Machek*
(MaxMachek) (A)
0-2Michal Relich*
(DarthBandit) (A)
9,5-10,5