Rubriky
Ligy/přebory

Béčko remizovalo v Rovečném

Náš tým tentokrát vyrazil do Rovečného, poměřit síly v okresním přeboru. Jako první dohrál Jaroslav Švancara, který po výměnách ve střední hře tlačil věží soupeřovi pěšce. Situace se nevyvíjela nakonec ve prospěch ani jednoho z hráčů a tak partie skončila remízou. Jako druhý dohrál Radomír Walletzký, který po zahájení získal pěšce a postupně se provymněňoval do pěšcové koncovky, kde nezaváhal.

Jako třetí dohrál Vojta Ochmanský, který postupně získal na soupeře dva pěšce. Soupeř jej ještě tlačil dvěma zbylými lehkými figurami, ale Vojta je vyměnil a prošel k výhře. Pak dohrál i Jan Vaňhara, který při přechodu ze zahájení přešel do série výměn, kdy v důsledku získal střelce za pěšce. Vzápětí udělal ale chybný tah dámou, čímž poskytl soupeři tempo potřebné k útoku na odkrytého krále, takže byl nucen vyměnit dámu za věž a už to nezachránil.

Poslední dohrávala Miriam Pospíšilová, která hrála solidní figurovou hru, ale postoupila příliš daleko věží a soupeř ji dokázal uzavřít a získat tak kvalitu. Pak už to bohužel nezachránila a tak poměření sil s Rovečným skončilo remízou.

TJ Sokol RovečnéRtgN2,52,5RtgNKnínice (Boskovice B)
Neudert Jiří Z1288011539Ochmanský Vojtěch Z
Peša Robert Z1392101533Vaňhara Jan V
Daniel Tomáš Z1395011601Walletzký Radomír
Dvořák František1432½½1311Švancara Jaroslav
Fučík Stanislav0100Pospíšilová Miriam