Rubriky
Ligy/přebory

Áčko si připisuje druhou zápasovou remízu

Třetí kolo KPIIA nás postavilo proti Blansku. Těžký zápas skončil remízou 4:4. Obě družstva v jistých momentech sahala po vítězství, ale nedokázala zužitkovat své šance.

Vstup do utkání nám příliš nevyšel. Radek Walletzký zkazil zahájení a rychle kapituloval. Prohráváme 0:1. Pavel Hubený nechtěl s nebezpečným soupeřem riskovat. Protivník byl stejného názoru, takže rychle souhlasil se smírem. Další remízu přidal na sedmé šachovnici Jakub Loubal. Stav 1:2 pro Blansko.

Vojtěch Ochmanský (vlevo) získal důležitý bod

Zápas začal nabírat na dramatičnosti. Srovnat na 2:2 se povedlo Milanu Boháčkovi. Vyhrál ze zahájení pěkným útokem na krále. Záhy končí remízou partie na prvním stole. Šachovnice je plná figur, ale Dušan Dobeš své pozici oprávněně příliš nevěří. Soupeř naštěstí nechce riskovat. Remíza mu stačí.

Znojemská posila Radek Skoumal

Vedení 3,5:2,5 zajišťuje Vojtěch Ochmanský. Získal pěšce, kterého postupně v koncovce uplatnil k výhře. Pěkná hra, kterou napravil zkrat v utkání s Kunštátem.

Zbývají dvě partie. V obou se hrají věžové koncovky. Radek Skoumal je s pěšcem méně prohraný, Vlastimil Maděryč hraje zcela rovnou pozici. Jenže chybuje a přechází do prohrané pěšcovky. Soupeř naštěstí hrubku nepotrestal. Sám naopak přechází do nepříjemné dámské koncovky. Vyčerpaní soupeři ovšem rychle podepisují smír a uzavírají stav zápasu na konečných 4:4.

Náročná pozice na první šachovnici

Výsledky na Chess-Results.