Rubriky
Ligy/přebory

Béčko přehrálo Adamov

V neděli 15. ledna jsme v hospodě pod Lípou přivítali hosty z Adamova. Jako první dohrál Jan Vaňhara. Po zahájení se dostali se soupeřem do vyrovnané pozice a dohodli se na remíze.

Jako druhý dohrál Pavel Jedlička, kdy v zahájení soupeř zahrál nepřesně a přišel o lehkou figuru. Ještě chvíli to zkoušel, ale nakonec uznal prohru. Jako třetí dohrál Josef Růžička. Po zahájení se dostali do vyrovnané pozice a i když se ještě notnou chvíli přetahovali, tak ani jeden neměl navrch a dohodli se na remíze. Hned na to dohrál Jaroslav Švancara, který nejprve zablokoval hru na dámském křídle a zkoušel útočit na křídle královském. Postupem času vyměnili většinu figur a pozice dospěla do remízového stavu.

Nejdelší partii sehrál na poslední šachovnici Jiří Dokoupil. Mladý soupeř s ním vedl vyrovnanou bitvu, ale Jirka dokázal v jedné situaci dát vidličku pěšcem na dvě lehké figury. Soupeř to ještě zkoušel obrátit a dokonce s volným pěšcem málem doputoval do dámy, ale Jirka nakonec svoji pozici upevňoval a upevňoval až nezbylo soupeři nic jiného než vzdát.

JménoRtgN3,51,5RtgNJméno
Vaňhara Jan V1533½½1742Ležák Petr Z
Jedlička Pavel1539101747Dvořák Zdenek Z
Švancara Jaroslav1311½½1735Bednář Petr
Růžička Josef1370½½1429Gruber Josef
Dokoupil Jiří1497101002Dvořák Marek