Rubriky
Domácí Mládež Turnaje

O putovní pohár DDM počtvrté

Seriál turnajů inspirovaný brněnskou sérií  „Druhé úterý“ pokračoval v lednu čtvrtým turnajem. Turnaj je otevřen všem zájemcům školního a předškolního věku. Hraje se vždy třetí čtvrtek v měsíci od 15:30 v DDM Boskovice.

Lednové pokračování naší turnajové série přineslo účastnický rekord! O první místo a body do celkového hodnocení seriálu bojovalo šestnáct hráčů. Nově se zapojili i hráči Kunštátu, čímž se počet zastoupených klubů rozrostl na tři (domácí Boskovice, Jevíčko, Kunštát). V této těžké konkurenci si nejlépe vedl Filip Dvořáček, když jedinou půlku ztratil s druhým Lukášem Osouchem. Pro Lukáše to byla také jediná ztráta, bohužel pomocné hodnocení mu tentokrát nepřálo.

Filip s Lukášem předvedli dobrý výkon, přičemž zejména Lukáš může litovat nevyužité šance ve vzájemném souboji. V koncovce se dvěma pěšci a věží proti Filipově věži nedokázal najít vyhrávající plán. Třetí skončil Aleš Kraváček z ŠK Jevíčko, kterému se konečně podařilo nabourat dominantní postavení domácích hráčů. Těsně pod stupni vítězů se umístila Marie Nevyhoštěná. Zatímco její bratr Václav je pravidelným účastníkem, Marie se dlouho vytáčela. Snad tento úspěch její názor trochu pozmění.

Trojice Filip, Aleš a Marie se stala nejlepšími hráči z kategorie II. stupeň ZŠ. Kategorii I. stupně ovládl Lukáš, ke kterému se přidal Václav Nevyhoštěný (celkově 7.) a Mikuláš Žédek (celkově 10.).