Rubriky
Ligy/přebory

Dějí se věci neskutečné!?

Adamov je jedním z našich přímých konkurentů v letošním boji o udržení. Výhra výrazně napomůže záchraně, prohra nebezpečně přiblíží dno tabulky.

Přestože naše jednička, Dušan Dobeš, nemohl nastoupit, vrhly jsme se na soupeře zcela bez respektu. Záhy se z našeho přepadu vyklubala první nula. Tomáš Marcikán hrál sice opravdu bleskově, bohužel pozapomněl, že ve vážné partii rozhoduje spíš pozice, než čas. Po nešťastné Tomášově partii si smůla přesedla k vedlejšímu stolu, kde bojoval Jiří Dvořáček s adamovským Pavolem Mikušem. Pozice se začala rychle hroutit, ale naštěstí bojovník Jiří chytil nepřející smůlu za krk a překvapivým útokem vynutil věčný šach. Remíza inspirovala další dvě dvojice ke smíru, což znamenalo v „polovině“ zápasu stav 1,5:2,5 ve prospěch soupeřů.

Štěstí se začalo přiklánět na naši stranu. Ladislav Petr získal kvalitu a několik pěšců, Pavel Hubený slušnou poziční převahu, zvýrazněnou silnou časovou tísní soupeře. Zbývající dvojice Šmehlík – Ševčík a Veselý – Hloušek směřovaly (s trochou dobré vůle) k remízám. Předpoklad těsného vítězství však vzal velmi brzy za své. Pavel pozici vůbec nezvládl a soupeřův protiútok znamenal rychlý konec partie. Ladislavova výhra tak neznamenala vedení, ale pouhé snížení průběžného stavu na 2,5:3,5. „Zápas jsme opět prohrály“, jediná myšlenka která mohla hráče napadnout po zhodnocení zbývajících dvou partií. Miroslav Veselý měl na desce „tupou remízu“, Leoš Ševčík stál dokonce hůř, byť jím postavená pevnost vypadala poměrně nedobytně. Nabídnutou remízu však Mirek překvapivě odmítl, což nejspíš chápal jen on sám. K úžasu všech stál za několik málo tahů jasně na výhru! Zkoušel a obtěžoval soupeře tak dlouho, až se tento dopustil neuvěřitelné chyby a mohl se okamžitě vzdát! Přímo zázračně srovnáváme na 3,5:3,5. Naštěstí i Leošův soupeř, Jaroslav Šmehlík, úspěšně „spolupracoval“. Remíza byla záhy podepsána v partii i samotném zápase. Po neuvěřitelném průběhu je zisk bodu velkým úspěchem.

„Nic neřešící“ zápasová remíza, vybojovaná navíc s opravdu silně „odřenýma ušima“ pouze prohlubuje nejistotu našeho setrvání v soutěži… Kde jen ty body vezmeme?