Rubriky
Turnaje

Ladislav Petr na dosah vítězství!

Do oddílového přeboru ve vážných partiích se zapojilo celkem 14 hráčů, což je zhruba polovina všech registrovaných členů klubu!  Ve vyrovnaném startovním poli s průměrným ratingem „elistů“ 1582 je nejsilnějším hráčem Pavel Hubený (1825).

Aktuality (7.4.2011)

Do konce přeboru zbývá pouhých 17 partií. Šanci na celkové prvenství má již pouze dvojice Petr – Boháček. Oba mají odehráno 12 partií z 13 a čeká je závěrečný vzájemný souboj, jenž rozhodne o vítězi. Lepší startovní pozici získal Ladislav Petr, který má nad svým pronásledovatelem půlbodový náskok a v rozhodující partii navíc bílé figury.

Na stupně vítězů doprovodí oba výše zmíněné hráče velice pravděpodobně Pavel Hubený. Teoreticky ho sice může přeskočit Radek Walletzký, nebo Tomáš Marcikán, ale šance že Pavel neuhraje ve svých posledních třech partiích ani bod, je mizivá…

Všech 13 partií odehrál po Vlastimilu Brdovi druhý hráč – předseda klubu Mikuláš Derňár. Získal 4 body a patří mu průběžná 9. příčka.

Informace k turnaji

Hraje se tempem 2×60 minut bez přídavku (nejkratší vážné tempo), systémem „každý s každým“. Výsledky budou započteny na LOK ČR k 5.5.2011. Oficiálním hracím dnem je čtvrtek od 19:00. Po individuální domluvě je možné partii odehrát i mimo stanovený termín. Hlavním rozhodčím je Milan Boháček.

Celkem se do přeboru zapojilo 14 hráčů z nichž 11 má platný národní rating. Jedná se tedy o uzavřený turnaj, kde více než polovina účastníků má platný rating a do výpočtu změn v ratingu tak budou započteny i výsledky proti hráčům bez platného ratingu!

Aktualizované výsledky naleznete na stránkách Chess-Results.com.